GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Şubat 2023 Pazar 15:24

CHP’li Bakan: Deprem bölgesinde iki kardeş aranıyor!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Adıyaman'da dün enkazdan sağ kurtarılan Damla Sayın’ın ailesi tarafından bulunamadığını duyurdu. Bakan ayrıca enkaz altında olduğu düşünülen Yusuf Sayın’ın enkaz çalışmalarının tamamlanmasına karşın enkazdan sağ kurtulup kurtulmadığının bilinmediğini de söyledi.

EGEDESONSÖZ- Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından büyük insani dramlar da yaşanıyor.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklaması Damla ve Yusuf Sayın isminde iki kardeşin ailesi tarafından arandığını söyledi.

Bakan açıklamasında şöyle dedi:

Metin Sayın’ın yeğenleriyle irtibattayız. Dün gece Metin Sayın, eşini ve kızı Damla’yı enkazdan çıkardıktan sonra, Damla’yı Toyoto marka beyaz renkli bir araca verdiğini ve aracı kullanan kişiden kızını hastaneye götürmesini istediğini söyledi. Baba Metin Sayın eşini kaybetti. Enkazdan elleriyle çıkardığı ve yaşadığını gördüğü kızı Damla’yı bulamıyor. Metin Sayın, hastanelerde ve morglarda Damla’yı ararken oğlu Yusuf da enkaz altındaydı. Enkazda çalışmalar tamamlandı. Yusuf’un enkazdan sağ çıkıp çıkmadığını da bilmiyor.

Bu aracı kullananlar, Damla’yı hastaneye götürenler, Damla’ya ilk müdahaleyi yapanlar, Yusuf’u enkazdan çıkaran ekipler, gönüllüler, Bakanlıklar, Emniyet Genel Müdürlüğümüz; Ailesi Damla ve Yusuf kardeşleri arıyor…