GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Şubat 2024 Perşembe 21:18

CHP'li Aslanoğlu tepkileri yorumladı, 'iletişim sorunu' dedi: İzmir'de mutsuzluk var!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, aday belirleme süreci ile ilgili yaptığı değerlendirmede "İzmir’de de bir mutsuzluk olduğunu görebiliyorum. Bu süreçte adayların belirleme yöntemleri ve sürecin nasıl olacağına ilişkin şehre genel yönetimimiz tarafından aktarılan şeylerde iyi bir iletişim kuramadığımızı düşünüyorum. Kentlinin kafasında soru işareti kaldı. Ama bu mutsuzluk ilerde yeni hatalara yol açmamalı" dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu Bir TV Ana Haber Bülteni'nde yerel seçim gündemi ve partideki aday belirleme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aslanoğlu, adayların belirlenmesi sürecinde İzmirlilerin görüşlerini genel merkeze aktardığının altını çizdi.

Bazı ilçelerde yaşanan aday tartışmalarına ilişkin soruya yanıt veren Aslanoğlu, "Bu süreçte mutlu muyum? Hayır mutlu değilim. Aday adaylarının tepkilerini anlıyorum. Ben de 2019’da aday adayıydım. Hatta bir gün Eski Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın bir telefonuyla benim değil Mehmet Ali Çalkaya’nın eşi Sayın Fatma Çalkaya’nın aday olacağını öğrendim ve çok üzüldüm. O yüzden herkesin neler hissettiğini en iyi anlayabilir, onlarla en iyi empatiyi kurabilir arkadaşlarından birisiyim. Zorlu aday adaylıkları sürecinin sonunda mutsuzlar. Kentteki mutsuzluğu da anlıyorum. İzmir’de de bir mutsuzluk olduğunu görebiliyorum. Bunu da anlıyorum. Çünkü bu süreçte adayların belirleme yöntemlerine ve sürecin nasıl olacağına ilişkin şehre genel yönetimimiz tarafından aktarılan şeylerde iyi bir iletişim kuramadığımızı düşünüyorum. Kentlinin kafasında soru işareti kaldı. Ama bu mutsuzluk ilerde yeni hatalara yol açmamalı" ifadelerini kullandı.

Aslanoğlu şunları söyledi:

Ben bu süreçte kentteki her bir görüşü, odalardan, borsalardan, meslek odaları, dernekler, ilçe örgütleri, kanaat önderlerinden, aklınıza gelebilecek her yerden tüm görüşleri eğmeden bükmeden tek tek yöneticilerimize anlattım. 15 gün önce Genel Başkanımıza da uzun bir şekilde anlattı. Geçen hafta içerisinde onun programlarının yoğunluğu nedeniyle bir araya gelemedik. Genel başkan yardımcılarımıza, MYK üyelerine, parti meclisi üyelerine tüm görüşleri eğmeden bükmeden tek tek anlattım. O yüzden bu konuda gönlüm çok çok rahat. Kentin tüm sesini onlara aktardığımızı düşünüyorum.

Bazı ilçelerde yaşanan aday tartışmaları için ise Aslanoğlu, "Yarın bir MYK var. Takdir MYK’nın takdir. Yarın bir değerlendirme yapacaklarını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.