GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Kasım 2023 Cuma 11:09

CHP’li Aslanoğlu’ndan kurultay sonrası yerel seçim mesajı: Soyer göreve devam etmeli!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu kurultay sürecini değerlendirdi. Yerel seçimler hakkında da konuşan Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'in göreve devam etmesi konusunda da değerlendirme yaptı. Aslanoğlu,  “Bence Sayın Soyer çok başarılı belediye başkanlarımızdan biri. Başarılı belediye başkanlarımız devam etmeli” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’den geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen kurultay sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önderliğindeki değişimciler kazanırken CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel olmuştu.

Yaşanan değişim sonrası gözler parti içinde yaşanacak sürece çevrildi. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, yerel seçim sürecindeki yol haritası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Aslanoğlu ayrıca kurultay sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili çok sayıda kişinin kulislerde adının geçmesi ile ilgili de net konuştu.

TOPLUMUN EN ÇOK İSTEDİĞİ KİŞİLERİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARIMIZ OLARAK GÖRECEKSİNİZ
Egedesonsöz’e konuşan Başkan Aslanoğlu “Bence bu değişim Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki paradigmayı ya da düşünceyi değiştirmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nde hem büyükşehir belediye başkanlığı hem ilçe belediye başkanlıkları için anketler yapılır, saha çalışmaları yapılır. Burada bir aday belirleme çalışması yürür. Yoksa Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakınlık ya da uzaklıkla bir aday belirlemesi olmaz. Toplumun en çok istediği kişileri belediye başkanı adaylarımız olarak göreceksiniz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeniden aday gösterilmesini istediğini söyleyen Aslanoğlu, “Bence Sayın Soyer çok başarılı belediye başkanlarımızdan biri. Başarılı belediye başkanlarımız devam etmeli” dedi.

KURUTAY YORUMU: TÜRKİYE SİYASET TARİHİNDE ÖRNEĞİ YOK
Kurultay sürecini değerlendiren Aslanoğlu, “Türkiye'de  ilk kez bir siyasi parti kurultayında genel başkanını değiştirdi. Türkiye siyaset tarihinde yok.  Türkiye'yi bir demokrasi dersi verdi Cumhuriyet Halk Partisi. Dünyada da örnekleri sayılır böyle lider değişimlerinin… Bu değişimle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi bir arada durarak yerel seçimler için hızla hazırlıklarını tamamlayacak. Bu süreç içerisinde öğrendiklerimizi de ekleyerek  yerel seçimlerden partinin daha başarıyla çıkacağına eminim” dedi.

BİZDE AYRIŞMA OLMAZ
Parti içinde bir ayrışma olmadığını belirten Aslanoğlu,  “Cumhuriyet Halk Partisi'nde biz kongrelerimizin daha heyecanlı geçmesine, daha çekişmeli geçmesine  çokça alışkınız. Hatırlarsanız Özgür Bey, İl Başkanlığı'nı ziyaret ettiğinde de söylemiştim. Bizler mahallelerde iki liste yarıştık, bir liste kazandı. İlçelerde iki arkadaşımız yarıştı, bir arkadaşımız kazandı. İl başkanlığında iki arkadaşımız yarıştı. Bir liste ipi göğüsledi. Şimdi genel  merkezde kurultayımızda da aynı şey oldu. Biz çok hızlı bir biçimde  kaynaşmaya  daha alışkın bir partiyiz. Gördüğünüz gibi kurultayın ertesi günü herhangi bir yerde  bir ayrışmayla, sorunla karşılaşmadık. İzmir'de de bunu gördünüz. Genel başkanımızın salı günü bir İzmir programı vardı. Orada da gördüğünüz gibi partililerimiz bir arada durarak ayrışmadan bir arada yollarına devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.