GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Eylül 2024 Cumartesi 13:44

CHP'li Aslanoğlu'ndan kontenjan vekil çıkışı: Düzen değişmeli!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Tüzük kongresinden kontenjan vekilleri hakkında açıklama yaptı. Genel seçimlerde 14 vekil çıkardıklarını belirten Aslanoğlu, "Biz bu 25 yılda İzmirli olmayan çok değerli abilerimizi ablalarımızı İzmir’den milletvekili yaptık. Son seçimde 14 milletvekili çıkarttık. Maalesef sadece 6 tanesi benim şehrimde oturuyor. Bu düzenin artık biraz değişmesi gerektiğini çok net gösteriyor bize. Ön seçim örgütlerin tümünün isteği o yüzden ön seçimden kaçmadan, ön seçimden korkmadan, ön seçimi savunmalıyız" dedi. 

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ankara'da düzelenen CHP Tüzük kongresinde Genel Merkez atamasıyla aday gösterilip milletvekili seçilenlerle ilgili eleştirilerde bulundu. 

Ön seçim vurgusu yapan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Ben partiye girdim ön seçimi konuşuyorduk. Geldim 49 yaşına hâlâ ön seçim konuşuyoruz. Parti baraj altında kaldığı 99’dan bu yana. Yani çeyrek asırdır neredeyse adaylarımızı atamalarla belirtiyoruz. Ve atamalardan hepimiz muzdaripiz. Aslında en çok muzdarip olan illerden bir tanesi hatta belki açık ara en öndeki il İzmir’dir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 2 milyon oy vermiş Recep Tayyip Erdoğan’a 1 milyon 20 bin oy farkı atmış İzmir’in il başkanı olarak konuşuyorum. Biz bu 25 yılda İzmirli olmayan çok değerli abilerimizi ablalarımızı İzmir’den milletvekili yaptık. Son seçimde 14 milletvekili çıkarttık. Maalesef sadece 6 tanesi benim şehrimde oturuyor. Bu düzenin artık biraz değişmesi gerektiğini çok net gösteriyor bize. Ön seçim örgütlerin tümünün isteği o yüzden ön seçimden kaçmadan, ön seçimden korkmadan, ön seçimi savunmalıyız" dedi. 

Özgürlükçü Tüzük için yola çıktık
İktidara yürüyeceklerini belirten Aslanoğlu, "Bir öneri geldi yüzde 15 ki, bazı arkadaşlarımız yüzde 5 önerdiler. Ben ilk toplantıda söz aldım dedim ki; Efendim bu yüzde 5'in hepsini İzmir’de kullanırlar. O yüzden bir bölgesel sorumluluk gelmesi lazım. Yüzde 5’de olsa 30 milletvekilinin 10 tanesi İzmir’den kullanılır. O yüzden bir bölgesel sorumluluk gelmeli. Bugün gördüğünüz taslakta bölgesel zorunluluk var. Yani İzmir’deki her 2 bölgede 14-14 olan yerlerde gelen merkezimizin tasarrufu 2-2 olabilir. Ve bu 4 taneden 1 tanesini de il örgütü söylemek zorunda, 2 tanesi genç ve kadınlardan oluşmak zorunda. 1 tanesi şu andaki mevcut vekillerimiz için kullanılabilir. Bu da maksimum sınırı. Evet bugüne kadar yani lehte ya da aleyhte söz alan arkadaşlarım hepsi gönülden daha iyisi için söz alıyorlar. Birbirimizi kırmayalım, muhakkak değişmesini isteyen arkadaşlarımız maddelerdeki bazı kısımların farklı değişmesini isteyen arkadaşlarımız da var. Bu partinin iyiliğini isteyen arkadaşlar böylesinin daha doğru olduğunu düşünen arkadaşlar ama arkadaşlar tam 81 il başkanı 2 milletvekilimiz 2 Parti Meclisi üyemiz 85 kişilik bir kuruldan bahsediyoruz. Yani bugün gördüğümüz taslak müşterek taslaktır. Haklısınız daha da iyi daha güzeli mümkün mü? Belki mümkün. Belki daha fazla tartışsak daha iyilerini bulma şansımız da olacak. Bazıları için farklı farklı görüş önerileri gelecek. Ama emin olun arkadaşlar bu taslak başladığında daha demokratik, daha katılımcı, daha özgürlükçü bir tüzük için yola çıkmıştık.  Aramızda hiçbiri bu tüzüğün bir önceki tüzükten daha az demokratik olduğunu, daha az katılımcı olduğunu savunamaz. Son 25 yılda bu partiye yani baraj altında kaldığımız günden bugüne bu partiye emek veren kapısını açan ilçe başkanlarım, il başkanlarım, parti meclis üyelerim genel başkan yardımcılarım, genel başkanlarım muhakkak bu partinin daha başarılı olması için çalıştılar her birine ayrı ayrı teşekkür ederim. Hepimizden tek ricam var lehte aleyhte konuşsak da buradan çıktığımızda bu ülkenin her vatandaşı bizim buradan kol kola çıkmamızı bekliyor ve iktidara birlikte yürümemizi bekliyor. Kimseyi kırmadan kimseyi dökmeden iktidara yürüyeceğiz" açıklamasını yaptı.