GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Mart 2023 Cuma 14:15

CHP’li Aslanoğlu’ndan ‘il başkanları’ zirvesi… Neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerle ilgili partisinin geçmiş dönem il başkanları ile bir araya geldi. Saha çalışmaları konusunda koordineli olunması talebinde bulunan Aslanoğlu, ayrıca eski başkanlarına ‘tecrübelerinizi aktarın’ çağrısında bulundu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, partisinin geçmiş dönem il başkanları ile bir araya geldi. Yaklaşık olarak 2 saat süren toplantının gündeminde ise ‘seçim’ yer aldı.

Buluşmaya Ekrem Bulgun, Deniz Yücel, Bülent Baratalı, Tacettin Bayır, Ali Engin, Alaattin Yüksel, Bedri Sertel, Rıfat Nalbantoğlu ve Feridun Gökkan katıldı. 

‘BİLGİLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN’
Toplantıda konuşan Aslanoğlu, geçmiş il başkanlarından destek istedi. Seçime kısa bir süre kaldığını belirten Aslanoğlu geçmiş başkanlara yönelik ‘Sizlerin tecrübesine ihtiyacımız var. Seçime kısa bir süre kaldı. En yüksek oyu almak ve Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı seçtirmek için çok çalışmalıyız’ dediği iddia edildi.

Aslanoğlu’nun ayrıca saha çalışmaları ile ilgili önerilerini sunmalarını ve yol haritasını oluştururken destek olmaları ricasını da katılımcılara iletti.

‘CUMHUR İTTİFAKI SEÇMENİNE YOĞUNLASIN’
Aslanoğlu’nun ayrıca yapılacak seçimlere kısa bir süre kaldığı için geçmiş il başkanlarının da sahada Cumhur İttifakı seçmenine yönelik çalışma yapması gerekliliğinin altını çizerken, beraberinde milletvekilleri ve meclis üyeleri ile birlikte koordineli çalışmalar yürütülebileceğini vurguladığı öğrenildi.

Eski il başkanlarının da toplantıda Aslanoğlu’na yönelik yapabileceği çalışmalar hakkında bilgiler paylaştığı ve görüş alışverişinde bulundukları da iddia edildi

 

İl başkanları, yaklaşık 3 saat boyunca cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde İzmir’de yapılacak hazırlık ve çalışmalar ile yeni stratejileri masaya yatırırken, seçim süresince çalışmalara tam destek vermek ve birlikte çalışma kararı da alındı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan il başkanları şu mesajları verdi;

EKREM BULGUN: Bu seçimin önemi, karanlıklardan kurtulup bizi gün ışığına kavuşturacak olmasıdır. Şafak söküyor. Gün ışığı için çalışan herkese başarılar diliyorum. Başlıyoruz

BÜLENT BARATALI: 14 Mayıs seçimleri sonrası biz hem birinci parti olacağız hem de Türkiye’yi yeniden kurucu iradenin ilkelerine döndüreceğiz. Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun devlet tecrübesi, barışçı tutumu Türkiye’yi yeni bir değişime sürükleyecektir. Başlıyoruz.

ALAATTİN YÜKSEL: Önümüzde tarihi öneme sahip çok önemli bir seçim var. Türkiye, bundan sonraki yoluna demokrasiyle mi , yoksa otoriter rejimle baskıyla ve zulümle mi devam edecek, buna karar verecek. Sayın Genel Başkanımızın adaylığıyla toplumda güzel bir umut belirdi. Başlıyoruz.

RIFAT NALBANTOĞLU: Bu seçimler Türkiye’de her şeyin değişeceği, tek adam rejiminin biteceği, Türkiye’deki baskıların, adaletsizliğin ve hukuksuzluğun son bulacağı, insanların nefes alacağı bir seçim olacak diye düşünüyorum. Başlıyoruz.

TACETTİN BAYIR: Özgürlüğü, umudu ve sevgiyi aşılayacağımız, halkımızla birlikte güzel günler göreceğimiz mücadeleye şimdi başlıyoruz.

BEDRİ SERTER: 2023 seçimlerinde, 20 yıldır kaosa sürüklenen ülkemizi kaostan çıkartacak parti CHP ve bunu birlikte başaracağımız ittifak da Millet ittifakıdır. Başlıyoruz.

DENİZ YÜCEL: Birlikte çalışmaya ve birbirimizden güç almaya devam edeceğiz. Dürüstlüğüyle, namusuyla, ahlakıyla, adalete ve demokrasiye, hukuka bağlılığı ile öne çıkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığıyla, Türkiye’ye huzuru, barışı ve refahı getireceğiz. Başlıyoruz.

ALİ ENGİN: Türkiye’de 20 yıl sonra yeni bir dönem başlayacak. Gençler, Kadınlar, Emekliler ve 84 milyon umutlu. Seçimden sonra yeni bir Türkiye’ye uyanacağız. Başlıyoruz, başlıyoruz, başlıyoruz.

FERİDUN GÖKHAN: Bu seçim ciddi anlamda yol ayrımıdır. Önümüzün açık olduğunu görüyoruz. Türkiye rahat bir nefes alacak ve ülkemiz yeniden cumhuriyetin kuruluş değerlerine kavuşacaktır. Gümbür gümbür geliyoruz. Başlıyoruz.