GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ekim 2023 Salı 17:03

CHP’li Aslanoğlu’ndan Karşıyaka zirvesi… Delegelere yakın markaj!

Değişim ekibine desteğini açıklayan Karşıyaka Belediye Başkan Cemil Tugay’ın açıklamalarının ardından CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Karşıyaka’nın kurultay delegeleri bir araya geldi. Toplantının Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır alan il yönetiminin Cemil Tugay’ın olası etki alanını kırmak adına önlem amaçlı yapıldığı aktarıldı.

EGEDESONSÖZ- CHP’de genel seçim sonrası başlayan kurultay süreci ile ilgili olarak İzmir örgütünde de hareketlilik yaşanıyor.

İl Kongresi’ni Kılıçdaroğlu’nu destekleyen mevcut başkan Şenol Aslanoğlu ekibinin kazanmasının ardından kurultay delegasyonu içine değişim ekibine kimlerin destek çıkıp çıkmayacağı konusu kent gündeminde tartışılıyor.

İl Başkanı Aslanoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer öncülüğünde 56 delegenin 55’i Kılıçdaroğlu’nu kurultayda destekleyeceklerini duyurmuş ve desteği imza altına alan deklarasyon hazırlamışlardı.

Kongrede kurultay delegesi seçilen ve değişim ekibinden yana tavır alacağını duyuran Karşıyaka Belediye Başkan ı Cemil Tugay, SonSöz TV’de katıldığı programda kurultayın yaklaştığı evrede İzmir delegasyonunda kopmalar olabileceğini söylemişti.

Programın ardından ise İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Karşıyaka örgütünden kurultay delegeliğine seçilen Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Kotan, Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü, İl Eski Yöneticileri Dilek Bilgin ile İsfihan Naki ve Gülseren Coşkuner ile bir araya geldi. Toplantıda delegelerin Kılıçdaroğlu’na tam desteğini bildirirken toplantının Başkan Tugay’ın olası bir etki alanının arttırmasının önüne geçmek için yapıldığı aktarıldı.