GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Şubat 2024 Çarşamba 22:00

CHP’li Aslanoğlu’ndan Eskinazi’ye destek ve özeleştiri: Bu pervasızlara engel olamadık!

Milli Eğitim Bakanlığı'na sarf ettiği eleştiriler üzerinden AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan tarafından hedef alınan Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi'ye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'ndan destek açıklaması geldi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi'yi hedef almıştı. 
Eskinazi, katıldığı bir programda Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde yapay zekaya yer vermesi gerektiğine dikkat çekmiş ve "tarikat ve cemaatlerle sözleşme imzalayacağına yapay zeka şirketleri ile anlaşma imzalanmalıdır" demişti. AK Partili İnan, Eskinazi için “Bu vicdanı kör, zihniyeti dinozorlaşmış ahlaksızlarla hakettiği şekilde mücadele edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Aslanoğlu, Eskinazi’ye şu ifadelerle destek oldu:
 “İzmir’in kıymetli iş insanı, yıllarını İzmir iş dünyasının odalarına, STK larına vermiş, gerçek bir İzmir sevdalısı, yurtseverliğine de defalarca şahit olduğumuz Jak Eskinazi, İzmir’in değeridir. Jak abi demekten, yıllardır üniversite mütevelli heyetinde, İZTO meclisinde birlikte görev yapmaktan mutluluk duyduğum abim, 14 Mayıs seçimleri sonrası bunların bu kadar pervasızlaşmasına engel olamadığımız için üzgünüm.”