GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Şubat 2023 Cuma 16:10

CHP’li Aslanoğlu iş dünyası turunda yol haritasını anlattı: Yaralar yerinde sarılmalı!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’a ziyarette bulundu. Ziyarette, CHP İzmir İl Başkanı ve İl Yöneticileriyle birlikte deprem bölgesine yapılan yardımlar, ihtiyaçlar ve yapılması gerekenlerle ilgili istişarede bulunuldu. Ziyaret ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Aslanoğlu, “Şehirler yoğun göçü kaldıracak kapasitede değil. Konut stoğu yetersiz. Yaraların bölgede sarılması gerekir” dedi

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında İzmir’deki siyasi partiler, iş dünyası ve STK’lar örnek bir dayanışma sergiledi.

Afet bölgesine yapılan ziyaretlerin ardından, kente dönen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu iş dünyasına ziyaretler yapacağını belirtmişti. Aslanoğlu, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’la bir araya geldi.

Ziyareti değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu iş dünyası ve STK’larla ilgili ziyaretlerini sürdüreceğini ifade ederek, “Deprem sonrası dayanışmaya iş dünyası da destek oluyor, bunun için teşekkürlerimizi ilettik. Hemen hemen bütün STK’ları geziyorum. Bundan sonraki süreçte vatandaşların yaralarının yerinde sarılması için yapacağımız çalışmalar hakkında yol haritasını görüştük.  Genel ve yerel yönetimlerin ne yapması gerektiği hakkında da değerlendirilmeler yapılıyor. Görüşmelerin en önemli maddesi yaraların yerinde sarılmasına yönelik” dedi.

BÖLGEDE NELER YAPABİLİRİZ DİYE KONUŞUYORUZ
Deprem bölgesinden gelecek yoğun bir göçün kaldırılamayacağını söyleyen Aslanoğlu,”Bölge bir yıkım yerine dönüştüğü için depremzedeleri misafir etmemiz gerekiyor ancak şehirlerimiz bu göç dalgasını kaldırabilir durumda değil. Konut stoğu yeterli değil. Bölge ciddi bir tarım alanı. Göçle birlikte orada tarım durursa sanayi durur. Tarım da durursa gıda enflasyonu alır başını gider. Hızla, bölgede neler yapabiliriz bunları tartışıyor, öneriler sunuyoruz” dedi.

GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİN TEHLİKELİ
Görüşmelerde üniversiteler ile ilgili taleplerinin olduğunu aktaran Aslanoğlu,” KYK yurtlarının boşaltılması ve online eğitime geçilmesi geleceğimiz için ciddi sıkıntılar yaratacağını düşünüyorum. Öğrencilerin doğru eğitim almaması iş hayatında yer alacak gençlerimiz için ciddi bir problem. Böylesi bir dönemde gençlerimizi sosyal ortamdan koparmak ve bilgisayar başına kilitlemek ciddi psikolojik sorunlar da yaratacaktır. Hepimiz yara aldık ancak gençler daha çok etkilenecek. Bu da iş dünyası ve STK’larla ilgili görüşmelerde konuştuğumuz sorunlar” diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Yorgancılar ziyareti için Aslanoğlu'na teşekkür etti.