GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Eylül 2024 Cuma 23:07

CHP'li Arslan'dan Bakan Tekin'e tepki: Eğitimde tasarruf olmaz!

Eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarda yaşanan sorunlar gün yüzüne çıktı. Okullarda velilerin temizlik yaptığı görüntüler sosyal medyada gündem olurken CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e tepki göstererek, "Acil çözüm üretilmeli. Eğitimde tasarruf olmaz" dedi. 

EGEDESONSÖZ- Eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okullarda temizlik sorunları ortaya çıktı. Temizlik personeli eksikliği nedeniyle okul yönetimleri, velilerden eleman istihdam etmek için maddi destek talep ediyor. Bazı okullarda da veliler de dönüşümlü olarak okulu ve sınıfları temizliyor. 

Bu duruma tepki gösteren ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslenen CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "Okullarda yemek yok! Ücretsiz temiz su yok! Temizlik görevlisi yok! Çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atıyorsunuz!" dedi. 

Arslan şu ifadeleri kullandı:

Bakanlık var ama çocuklara ‘BAKAN’ yok!

Okullarda yemek yok! Ücretsiz temiz su yok! Temizlik görevlisi yok! Çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atıyorsunuz! Okullar temizlenmiyor, hijyen sorunları her geçen gün büyüyor.

Acil çözüm üretilmeli. Eğitimde tasarruf olmaz!