GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Aralık 2022 Perşembe 14:45

CHP kulisleri hareketli... Vekillik için son Ankara seferi!

Milletvekilliği aday adaylığı için çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bugün gerçekleştirilecek partisinin il yönetimi toplantısının ardından milletvekilliği adaylığı için genel merkez ile son kez görüşmeye gideceği öğrenildi. Yücel'in genel merkezden onay alabilmesi halinde en geç pazartesi günü istifasını açıklayacağı aktarıldı. Ayrıca Konya’da gerçekleştirilecek Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısına katılacak olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de toplantı öncesi ya da sonrası genel merkezi ziyaret etmesi bekleniyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de yerel seçimlere kısa bir süre kala partilerini TBMM’de temsil etmek isteyen çok sayıda isim milletvekilliği aday adayı olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Süreç içinde en merak edilen konulardan birisi ise siyasi partilerin il başkanlarının seçim döneminde ne karar alacağı…  CHP’de milletvekili adaylığı için görevinden istifa etmesi beklenen İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in yerine geçecek ismin belirlenmesi çalışmaları için kulis çalışmaları sürerken Yücel’in adaylığı için kritik gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Bugün İzmir İl Binası’nda gerçekleştirilecek olan il yönetimi toplantısında son defa il yönetiminden destek isteyecek olan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekilliği için yarın Ankara’ya gideceği öğrenildi. Genel Merkez’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile bir araya gelmesi planlanan Yücel, onay alabilmesi halinde ise en geç pazartesi günü adaylığını basın mensuplarını açıklayacak.

İL YÖNETİMİNİN ÜSTÜ ÇİZİLDİ
Kulislerde yer alan bir diğer bilgiye göre ise genel merkez tarafından il yönetiminin içinden yeni başkanın seçilmesi yönündeki öneriye kesin bir dille karşı çıkılıyor. Dışarıdan atama yolu ile gerçekleştirileceği öğrenilen yeni ilk başkanlığı için Yücel son bir kez daha şansını ‘il yönetiminden olsun’ diyerek genel merkezde deneyeceği belirtilirken Yücel'in vekil adaylığının tehlikeye girmemesi için bu görüşünce çok fazla ısrarcı olmayacağı iddia edildi.

Kulislerde yeni il başkanlığı için Erdal Karademir ve Sinan An’ın isimleri ön sıralarda yer alıyor. İki isme ek olarak Örnekköy İş İnsanları Kooperatifi başkanı Şenol Arslanoğlu ve Balçova eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın ismi kulislerdeki yerini koruyor.

SOYER, KONYA ÖNCESİ ANKARA’YA UĞRAYACAK
Bir diğer Ankara'ya gidecek olan isim ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer. Yeni il başkanlığı için kulis çalışmalarını yürüttüğü bilinen Başkan Soyer’in yarın Konya’da gerçekleştirilecek olan  11 büyükşehir belediye başkanları toplantısı için havayolu ile Ankara’ya gitmesi ve oradan da araçla Konya’ya geçmesi bekleniyor. Soyer’in Konya gidişi öncesi ya da dönüş yolunda partisinin Genel Merkezi’ne uğrayarak görüşmeler gerçekleştirmeyi planladığı öğrenildi