GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Şubat 2018 Pazartesi 18:50

CHP il kongresi Konak’ta istifa getirdi: Yalı’da çatlak!

Konak Meclis Üyesi Ali Karamustafaoğlu 3 komisyondaki görevinden de istifa etti. Kararın altında il kongresi sürecinde yaşananların yattığı öğrenildi. Kongrede Gümrükçü’ye desteğini açıklayan Yalı Grubu’yla fikir ayrılığı yaşayan Karamustafaoğlu, Başkan Yücel’in yanına saf tutmuştu.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantı Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti. Mecliste Afrin Operasyonu üzerinden ‘savaş mı, değil mi?’ atışması yaşanırken ayrıca Yalı Grubu’yla birlikte hareket eden Ali Karamustafaoğlu’nun imar, kentsel dönüşüm ve esnaf komisyonlarındaki görevlerinden istifa etti. 3 komisyon için üye seçimi de yapıldı.

AFRİN ÜZERİNDEN SAVAŞ ATIŞMASI!
Oturumun açılışında söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ahmet Karadağ Zeytin Dalı Operasyonu’na değindi ve “Ülkemiz bir savaşın içinde. Her gün kötü haberler geliyor. Şehit olanlara rahmet diliyoruz” dedi. AK Partili Mehmet Sait Başdaş, Karadağ’ın açıklamasına cevap verdi. Başdaş, “Savaş kelimesini reddediyoruz. Karşımızda bir devlet yok. Karşımızda bir terör örgütü var” açıklamasında bulundu. Başkan Pekdaş ise, “Bir tane terör örgütü de yok” dedi. Karşılıklı konuşmaların ardından CHP’li Karadağ bir kez daha söz aldı ve “Kabul etsek de etmesek de dünya bunu savaş olarak görüyor. Kendi sınırlarımız dışına çıktık. Eğer kendi sınırlarımız içinde kalsaydık biz de bunu savaş olarak görmezdik” diye konuşu.

Ali Karamustafaoğlu; İmar Komisyonu, Kentsel Dönüşüm Komisyonu, Esnaf Komisyonu’ndaki görevlerinden istifa etti. Mecliste 3 komisyona üye seçimi yapıldı. İmar Komisyonu’na Kemal Özdönmez, Kentsel Dönüşüm Komisyonu’na Doğan Bayram, Esnaf Komisyonu’na ise Çetin Altun getirildi.

YÜCEL’E DESTEK VERMİŞTİ, İSTİFA ETTİ
Karamustafaoğlu’nun istifasının altında yatan sebebin CHP İl Kongresi sürecinde yaşanan gelişmeler olduğu öğrenildi.  Kamuoyunda Yalı Grubu olarak bilinen CHP’li meclis üyeleri ile birlikte hareket eden Karamustafaoğlu kongrede İl Başkanı seçilen Deniz Yücel’e destek vermişti. Fakat Yalı Grubu Utku Gümrükçü’nün yanında saf tutmuştu. İstifayı getiren sürecin bu yaşanan gelişmeler olduğu belirtildi. Karamustafaoğlu yaptığı açıklamada, “Siyaseten böyle bir karar aldım” dedi.