GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Ekim 2016 Pazar 12:22

CHP’den o ilçede işçi krizi raporu ve ilginç yorum: Gidip dövemezsin!

CHP İl Başkan Yardımcısı Karlıdağ, Kiraz Belediyesi’nde yaşanan işten çıkarmalarla ilgili, “Atılanları yüz kızartıcı suç çerçevesinde atmışlar. Belediyeye geri alınmalarıyla ilgili bir durum yok. Belediye Başkanı bir kısım için söz vermiş ama tutmamış. Gidip dövemezsin” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetiminde, ikinci bölgede Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine gelen Okan Karlıdağ tanışma amacıyla ziyaret ettiği Kiraz’a İlçe Başkanlığı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

İlçelerde gerçekleşen danışma kurullarına katılan Karlıdağ, Kiraz’a özel olarak gitme sebebini, “Kiraz İlçemiz, Belediyeyi kaybetmenin sıkıntılarını ve üzüntüsünü yaşıyor… Fakat deneyimli ilçe başkanımız öncülüğünde, durumun farkındalar ve ilk yerel seçimde belediyeyi kazanmakta kararlılar. Yapılması gerekenleri konuştuk. Bir sonraki adım, sokak ve sandık çevresi örgütlenmesi…” şeklinde özetledi.

Egedesonsöz’e konuşan Karlıdağ ayrıca belediyeden çıkarılan işçilerin durumuyla ilgili de konuştu.

YÜZ KIZARTICI SUÇTAN ATMIŞLAR, GİDİP DÖVEMEZSİN
Karlıdağ, “ İşçiler haklarıyla ilgili dava açmışlar. Belediye işten çıkarma konusunda tasarrufunu kullanmış. Bir sürü sıkıntısı olan genç var. Mümkün olanlarını istihdam edebilirsek değerlendireceğiz. Atılanları yüz kızartıcı suç çerçevesinde atmışlar. Bu, tazminatlarının kesilmesi ve yaşam sürecinde bir sonraki işe girmelerle ilgili sıkıntı yaratacak bir durum. Belediyeye geri alınmalarıyla ilgili bir durum yok. Belediye başkanı bir kısım için söz vermiş ama tutmamış. Gidip dövemezsin. Yetki belediye başkanı elinde… Hukuki süreç devam ediyor” dedi. 

KAFASINA GÖRE…
Yapılan uygulamayı değerlendiren Karlıdağ, “Yazıktır. Ayıptır. İnsan yaşamıyla oynanmaz. Hepisin evi barkı çoluk çocuğu olan insanlar ortada kalmış. İnsanların ekmeğiyle oynanmaz. Üzücü… Yapmaysa iyiydi. Bunu siyaset adına yapması çok daha üzücü... İnsanların gerçekten suçları olur, siyasetin dışında gerçekten çıkarılması gerekliliği vardır buna bir şey denmez. Ama gelir gelmez bu işten çıkarmalar doğru değil. Belediye eline geçirenin kafasına göre estirdiği kurum değil. Kamu kurumudur. Kucaklayıcı olmak zorunda ama bu ülke maalesef böyle…” ifadelerini kullandı.

SÜREÇTE NELER YAŞANDI?
Kiraz Belediyesi’nin BELMAR şirketinde çalışan işçilerin taşeron firmaya geçirilmek istenmesi sonrasında patlak veren kriz büyümüştü.

Geçmiş dönemde taşerona geçmeyi kabul etmeyen çalışanlar maaşlarının verilmemesi sonrasında sendikayla birlikte hareket ederek iş bırakma eylemine imza atmış belediyenin içinde süreçte taşerona geçmekte direnen personeller için yaptırım uygulandığı öğrenilmüşti.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar’ın birimler arasında keyfiyete göre görev değişikliği yaptığı, özellikle parti değiştirdikten sonra kendisine yakın olmayan isimleri birer birer işten çıkardığı da ileri sürülmüştü.