GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Mart 2018 Pazartesi 13:03

CHP’den istifa etti, rozeti AK Partili Dağ taktı: Yuvaya geri döndük!

AK Parti’den 9 yıl önce istifa ederek CHP’nin yolunu tutan ve Buca’da siyaset yapan Geçgel, yeniden eski partisine döndü. Geçgel kararı için, “Yuvaya geri döndük. Burada daha faydalı olacağıma inanıyorum. Hamza Dağ’ın ısrarı üzerine geçiş yaptım” diye konuştu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti Buca İlçe Kongresi’nde, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ tarafından rozet takılarak yeni üye yapılan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ercan Geçgel, önemli açıklamalarda bulundu.

Siyasete başladığı yer olan AK Parti’den 9 yıl önce CHP’ye geçen ve çeşitli görevlerde bulunan Geçgel, yeniden ilk partisine dönmesi için, “Yuvaya geri döndük” dedi.  

BURADA DAHA FAYDALI OLACAĞIMA İNANIYORUM
Geçgel, verdiği kararın altında yatan sebepleri sıraladı ve “Burada daha faydalı olacağıma inanıyorum. CHP’de görev yaptık. Bazı asalak tipler ‘bir şey olamadı’ diyor. Hayır. Biz koltuktan güç alan değil güç katan insanlarız. Ben CHP’ye geçerken meclis üyeliğini kullanmak için geçmedim. Meclis üyeliği bitti partide hala görev yapıyordum. İlçe başkan adayı oldum. Anketlerde yüzde 55 çıkıyorduk ama iş oylamaya gelince mezhepsel farklar, hemşericilik oluyordu. ‘Evet biz seni çok seviyoruz ama şu olmadığın için oy vermeyeceğiz’ deniliyordu. Beni eleştirsinler. 9 yıldır CHP üyeliği yaptım. Hırsızlık yaptın, partiyi zor durumda bırakacak bir şey yaptın’ desinler. Beni bunlarla eleştirin. ‘AK Parti’den geldin’ diyorlar. Hala bir adaylık söz konusu olduğunda ‘Ercan Geçgel AK Parti’den geldi’ derler. Evet.  Ama geldim işte” diye konuştu.  

ÇIRAY’I ÖRNEK GÖSTERDİ: DAMDAN DÜŞENİN HALİNDEN DAMDAN DÜŞEN ANLAR!
AK Parti etiketinden başkalarının tavırlarından dolayı bir türlü sıyrılamadığını söyleyen Geçgel, CHP’den istifa ederek İYİ Parti saflarına katılan İzmir Milletvekili Aytun Çıray üzerinden örnek verdi. Geçgel, “Partili olduğunu sanan arkadaşlardan dolayı AK Parti etiketi üzerimden çıkmadı.  Aytun Çıray örneğini verebiliriz. Parti büyüğümüzdü, istifa sebeplerinin altında inan bunlar yatıyor. Siyasi partilerin dışarıdan gelen insanı daha çabuk kucaklaması lazım. Evinize gelen misafir gibi düşünün. Aytun Çıray vekilimi de destekliyorum. Anlayabiliyorum. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Sonrasında siyasete başlarken beraber siyaset yaptığım değerli bir insan olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın ısrarı üzerine bir geçiş yaptım” ifadelerini kullandı.