GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Ocak 2022 Cuma 18:54

CHP'den iktidara 'zam' eleştirisi: Şoförler sihirbazlık mı yapacak?

TIR yolculuğu sonrası İzmir'de açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "Biz yollardan köprülerden geçtik. Bunlara karşı değiliz. Aksine bunlar yapılmak zorunda. Ancak yapılırken bunların hesabını verecek. Kimse milletin parasının hesabını vermeden yapamaz. Soruyoruz ticari sır diyorlar. Milletin parasını babasının parasından daha rahat harcayan bir iktidar var. Ücretler bu kadar arttı şoför arkadaşlar ne yapacak? Sihirbazlık mı yapacak?" diye konuştu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de son dönemlerde artan akaryakıt fiyatları sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım şoför esnafının ve taşımacılık işi ile uğraşan vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek ve akaryakıt, otoyol ücretleri ve maliyetlerindeki artışını gözlemlemek amacıyla İstanbul'dan İzmir'e seyahat etti.

CHP'li isimleri hedefinde AK Parti hükümeti yer alırken, akaryakıt zamları ve köprü ile otoyol fiyatları üzerinden esnafın sorunları dile getirildi.

YALIM: KONTAĞI ÇEVİREMEZ HALE GELDİLER
Açıklamalarda bulunan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Bu aracın lastiği, bu aracın vergisi, kullandığı bakım masrafları, kullandığı motorin… Ödenecek duruma gelmedi. Şu anda  nakliye firmaları özellikle 1-2 aracı olan firmalar kontağı çeviremez hale geldiler. Şoför arkadaşların her zaman yanındayız. Dünyanın yükünü çeken Ülkemizin yükünü çeken nakliyeci arkadaşlarımız için merkezi hükümete sesleniyoruz" dedi.

AKIN: ÇOK BÜYÜK EKONOMİK BUHRAN VAR
Değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ise, hükümete yüklenerek sorunların CHP iktidarında çözüleceğini belirterek, "Ülkeyi yönetenler ben fedakarlık yaptım diyerek millete doğruyu söylemeyerek insanlarsa yanıltamazlar. Çok büyük ekonomik buhran var. Vatandaşımız bunu yaşıyor. Bu buhrana bir de enerji buhranı eklendi. Bunların nedeni AK Parti iktidarı. ülkeyi yönetenler görmüyor duymak istemiyor. Bu politikalar ile saray iktidarında zamlar durmaz. Çünkü durmalarını istemiyorlar. Fedakarlıktan bahsediyorlar birde. Milletin gözünün içine baka baka diyorlar bir de. Burada bir fedakarlık varsa bunu yapan vatandaşların ta kendisidir. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlarla ezilen taşımacı vatandaşlarımız helak olmuş. Avrupa'da 4-5 kat zamlar yapıldı dediler. AB İstatistik ofisi açıklama yaptı ve zamları vatandaşa yansıtmadılar. Bizimkiler ne yaptı? Zam üzerine zam yaptı. Cüzdanlar boş, cepler boş, depolarda boş. Döviz 18'den 13'e düştü. Döviz yükselirken yükseliyor dediler ve zarar yapılar ancak zamları geri almadılar. Vatandaşı müşteri gibi gören bir AK Parti var. Vatandaşı müşteri gibi gördükten sonra benzin istasyonlarını da vergi dairesi olarak görüyorlar. Tüm esnafımızın sorunlarını biz çözeriz. Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile bu çalışmayı yaptık. Bu konuyla ilgili kendisine rapor hazırlayarak rapor sunacağız. 580 kilometre yoldan geldik. Biz yollardan köprülerden geçtik. Bunlara karşı değiliz. Aksine bunlar yapılmak zorunda. Ancak yapılırken bunların hesabını verecek. Kimse milletin parasının hesabını vermeden yapamaz. Soruyoruz ticari sır diyorlar. Milletin parasını babasının parasından daha rahat harcayan bir iktidar var. Ücretler bu kadar arttıkça şoför arkadaşlar ne yapacak? Sihirbazlık mı yapacak? Raflara yansıdığı zaman ne olacak. TÜİK'e bakmayın. TÜİK AK Parti'nin ilçe başkanlığı gibi olmuş. Çözümümüz var. Umutsuz değiliz hepsini çözeceğiz. AB'nin birçok ülkesinde olduğu gibi taşımacılarımıza mazot desteği verilmelidir. Kilometre başına asgari ücret belirlenmelidir. Esnaf olan taşımacılarımız KOSGEP desteğinden yararlanmalıdır. Nakliye alanında yaşanan problemler acilen giderilmeli ve fahiş fiyatlara son verilmeli. Ortak aklı hayata geçirilmeli. Biz çözüm önerilerimiz ve Genel Başkanımızın söylediği gibi kamyoncu kardeşlerimizin dostlarımızın sorunlarına talibiz. Kamyoncunu hakkı tüm yollar ve köprülerdir. Mazot desteği tüm kamyoncuların hakkıdır. CHP iktidarında kamyoncular hakkını alacak" dedi.