GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Haziran 2018 Perşembe 16:54

CHP'den flaş Gürsel Erol kararı!

CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Karar CHP Parti Meclisi'nde oy birliği ile alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde gözlerin çevrildiği kritik PM'den kesin ihraç istemi ile disipline sevk kararı çıktı. CHP'nin 41 yıl aranın ardından Elazığ'dan çıkardığı ilk vekil olan Gürsel Erol, Kılıçdaroğlu ve yönetimi istifaya davet etmişti. Erol daha sonra oturma eylemi yapacağını açıklamış, ancak daha sonra kararından vazgeçmişti.

Erol bugün PM'de alınan karar ile disiplin kuruluna sevk edildi. Bülent Tezcan, Habertürk TV'den Ömer Topsakal'a yaptığı açıklamada, "CHP'de kurultay istedi diye kimse disipline verilmez. Ne genel başkanımızın ne partinin böyle tutumu olmaz. Partiyi yaralayan konular disiplin konusu olur. Onu da PM'de göreceğiz." demişti.

Seçim sonuçları bazı partilileri memnun etmezken, CHP'nin 41 yıl aradan sonra Elazığ'dan çıkardığı ilk milletvekili olan Erol seçimlerdeki başarısızlığın genel merkez yönetiminden kaynaklandığını belirterek, "Mevcut Genel Merkez yönetimini sıfat ve unvanları ne olursa olsun bu mağlubiyetin sorumlusu olarak görüyorum ve derhal istifaya davet ediyorum" demişti.