GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Mayıs 2017 Cumartesi 10:55

CHP’den belediye başkanları zirvesi: İzmir’den kim gidiyor?

Referandumda en çok belediye başkanlarının çalışmalarından memnun olduğunu ifade eden CHP Lideri, 2019 seçimleri sürecine dair fikir alışverişinde bulunmak amacıyla toplantı düzenliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarının 8 Mayıs’ta Ankara’ya gideceği öğrenildi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 16 Nisan anayasa değişikliği referandumunun geride kalması sonrasında olağanüstü kurultay tartışmaları alevlenirken Genel Merkez, belediye başkanlarının katılacağı bir toplantı düzenledi.

BAŞKANLAR 8 MAYIS’TA ANKARA YOLUCUSU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarının 8 Mayıs Pazartesi günü Ankara’ya gideceği öğrenildi.

Eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve muhalif kanadın önemli isimlerinden Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın açıklamaları sonrası parti içi siyasette hareketlilik yaşandı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 16 Nisan’da gerçekleşen anayasa değişikliğini içeren referandumdan sonra elde edilen yüzde 49’luk başarıda aslan payını belediye başkanlarına vermişti.

CHP Lideri halk oylaması sonrasında yaptığı açıklamada özellikle Ege Bölgesi’nde ve İzmir’de ‘evet’ blokunda yer alan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 1 Kasım 2015 Genel seçimlerinde aldığı oy oranının geçilmesini o bölgelerdeki belediye başkanlarının çalışmalarına bağlamıştı.

MASADA 2019 SEÇİMLERİ VAR!
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 16 Nisan’da halk oylaması sırasında ‘mühürsüz oy ve pusulaların kabulü’ yönündeki karar değişimi, yüzde 51’lik evet sonucunun meşruiyetini tartışmalı hale getirirken bir yandan parti içindeki açıklamalar 2019’da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri için resmi sürecin startını verdi.

Gelişmelerin ardından Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, olağan kurultay sürecini parti olarak başlattıklarını duyurdu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu da yaşanacak süreçte izlenecek yol haritası ve programlar için belediye başkanlarıyla fikir alışverişi yapma amacıyla toplantı düzenledi.