GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Nisan 2017 Cuma 12:57

CHP'den Kemeraltı'nda karanfilli referandum turu

CHP Konak İlçe Örgütü’nün organize ettiği program kapsamında vatandaştan destek isteyen vekiller esnaf turu attı. Milletvekili Balbay’ın bir vatandaşın önünde diz çökerek karanfil vermesi renkli görüntüler oluşturdu.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, anayasa değişikliğinin referandumu öncesinde Kemeraltı esnafına karanfil dağıttı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İzmir milletvekilleri Atilla Sertel, Ali Yiğit, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Özcan Purçu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da esnaf turunda örgüt halk oylamasına saatler kala vatandaştan destek istedi.

Vekiller ve başkanlar birlikte İzmir marşını söylerken Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, “Kinin, nefretin, hakaretin, ayrıştırmanın karşısına İzmir'den, hoşgörüyü, sevgiyi, kucaklamayı koyuyoruz. Bugün tüm yurttaşlarımızı referandum için bir kez daha selamlayacağız. Bütün baskıların karşısında, hoşgörümüzü ve iyiliği yaygınlaştıracağız Laik, demokratik bir Türkiye için, çoğulcu demokrasinin yaşaması için parlamenter sistemin, mevcut tüm sorunların çözümü için çalışmaya devam edeceği bir ülke için, ‘hayır’ımızı büyüteceğiz. Hayırla selamlayacağız. ‘Hayır’ı kucaklayacağız” diye konuştu.

BU MİLLET PAZAR GÜNÜ 1923 RUHUNU YENİDEN YAKALAYACAK

Kırmızı karanfillerin referanduma hayırlar getireceğine inandıklarını söyleyen CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, “Bu millet Pazar günü 1923 ruhunu yeniden yakalayacak. Siyasetin bir araya getiremediği inanları sandıkta bir araya getireceğiz. Diyarbakırlısından, Edirnelisine kadar insanlar bu referandumda birliği, beraberliği, kardeşliği otaya koyacak. Biz de hoş bir seda bırakmak için, 'hayır'lı günler, hayırlı cumalar için karanfil dağıtacağız” dedi.

BALBAY DİZ ÇÖKTÜ

Vekiller referandum turu atarken Pazar günü neden hayır oyu verilmesi gerektiğini anlatan broşürler dağıttı. Milletvekili Mustafa Balbay’ın ise bir vatandaşın önünde diz çökerek karanfil vermesi ortaya renkli görüntüler çıkardı.