GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Mayıs 2017 Çarşamba 15:25

CHP'den 'Fikri Sağlar' ve 'kongre' kararı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Mersin Milletvekili ve PM üyesi Fikri Sağlar hakkında, basında yaptığı açıklamalar nedeniyle disiplin sürecinin başlatılması kararının alındığını söyledi. Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise, “Olağan Kongre sürecini başlatmış bulunuyoruz' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Mersin Milletvekili ve PM üyesi Fikri Sağlar hakkında, basında yaptığı açıklamalar nedeniyle disiplin sürecinin başlatılması kararının alındığını söyledi.

CHP'de muhalif kanadın önemli isimlerinden Fikri Sağlar, 'Her türlü göreve hazırım' diyerek genel başkanlığa adaylık sinyali vermişti. Sağlar, Kılıçdaroğlu'nu "Parti Meclisi'nde (PM) herhangi bir karar alınmasına izin vermiyor. 6-7 saat tartışıyoruz ancak o, kulağına kim ne fısıldıyorsa kararını ona göre veriyor" diyerek eleştirmişti. Sağlar şöyle konuşmuştu: "CHP artık karar almak ve uygulamak zorundadır. Karar veremeyenlerin yerine karar vereceklerle yürümek zorundadır. Çünkü artık fedakarlık bitti. Bütün gemiler yakıldı."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Fikri Sağlar'ın Akşam gazetesine verdiği bu röportaja tepki göstermiş, "Anlayabilmiş değilim" yorumunu yapmıştı. Ağbaba söz konusu gazetede yayımlanan partiye ilişkin haberlere sert çıkarak, o gazete üzerinden CHP'yi tartışmanın doğru olmadığını söylemişti. 

KONGRE KARARI AÇIKLANDI

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplandı.

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise tüzük gereği CHP'de olağan kurultayların iki yılda bir yapıldığını hatırlatarak, "MYK'da alınan kararla bugün itibarıyla olağan kongre sürecini başlatmış bulunuyoruz. Bu sürecin tamamlanmasının hemen akabinde Parti Meclisimiz 36. Olağan Kurultay'ın tarihini belirleyecek" dedi.

Bingöl özetle şu ifadeleri kullandı:

''35. Olağan Kurultayımızı 2015 yılında başlattığımız kongreler sonrasında 16-14 Ocak'ta gerçekleştirmiştik. Tüzüğümüzün amir hükmü 2 yıl bir olağan kongre ve kurultayın yapılmasını emrediyor. Dolayısıyla bu yıl içinde bizim olağan kongre takvimini ve ardından da Parti Meclisi'nin alacağı tarihte 36. Olağan Kurultayımızı yapmamız gerektiği yönünde bir değerlendirme söz konusu oldu. Bugünkü MYK'da bugün itibarıyla olağan kongre sürecini başlatmış bulunuyoruz. Takvimimiz oldukça geniş bir zaman dilimini kapsıyor. Bizim kongrelerimzi sadece ilçe ve il kongreleri ile sınırlı olmayıp bir dizi iş ve işleyişi gerektiren bir kongre süreci. O açıdan bugünden itibaren olağan kongre takvimimiz başlatılmıştır. Olağanüstü kurultay tartışmasını başlatmak doğru değil. Olağanüstü kurultay bizim gündemimizde yok. Önümüzde resmi ve dini bayramlar var bunların hepsini göz önüne alarak planlamamızı öyle yaptık. Üyelerimizin örgütlerimizin sağlıklı kongre süreci geçirmeleri açısından zaman aralığını biraz açtık.'' (NTV,Hürriyet)