GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Şubat 2024 Pazartesi 15:18

Nazlıaka bastırdı, Balcı Karaburun'da kaldı!

CHP'de aday belirleme konusu ile ilgili olarak bugün MYK ve PM toplantıları gerçekleştiriliyor. Son kez yapılan toplantılarda “ithal aday” tartışmalarının yaşandığı Karaburun’da Nurşen Balcı'nın adaylığının yeniden ele alınacağı iddia edilmişti. Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Karaburun'un MYK gündemine gelmediğini aktardı. Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın Balcı'nın adaylığı konusunda Genel Başkan Özgür Özel ile görüştüğü ve Karaburun adaylığı konusunda Balcı'ya sahip çıktığı aktarıldı.

EGEDESONSÖZ-  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), aday belirleme gündemiyle son kez toplanıyor. Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi MYK üyeleri bir araya geldi ve PM'ye önerilecek isimleri netleştirti. MYK'nın sunduğu adayların PM'de onaylanmasıyla birlikte CHP, aday belirleme sürecini büyük oranda tamamlamış olacak.

Toplantıda “ithal aday” tartışmalarının yoğun yaşandığı İzmir’in Karaburun ilçesi için adaylığı ilan edilen Nurşen Balcı’nın durumunun yeniden ele alınacağı aktarılmıştı. Parti Sözcüsü Deniz Yücel ise iddiaları yalanladı. Yücel, "Karaburun ya da diğer ilçelerinin geri çekilmesi gibi bir gündemimiz olmadı" dedi. 

Diğer yandan Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın Genel Başkan Özgür Özel ile görüştüğü ve Karaburun adaylığı konusunda Balcı'ya sahip çıktığı aktarıldı.
 

 

NE OLMUŞTU?
CHP, Karaburun ilçesinde aday belirleme sürecinde MYK ve PM toplantılarında tartışmalar yaşanmıştı. Hacer Foggo’nun MYK’da aday olarak önerildiği süreçte PM, Foggo’nun adaylığını reddetmiş ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlı Aka’nın talebi doğrultusunda Nurşen Balcı Karaburun adayı ilan edilmişti.

Belediye başkan adaylığına gösterilen Nurşen Balcı’ya karşı parti örgütünde oluşan tepki eylemsellikle doruk noktasına ulaşmıştı. Balcı’nın Karaburun’a gelişi protesto ile karşılanırken Balcı’nın arabası bazı partililerce tekmelenmişti. Balcı ise yaşananları “duygusal tepkiler” olarak yorumlamıştı