GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Kasım 2018 Pazar 19:39

CHP’de yerel seçim öncesi kritik görüşme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir eski İl Başkanı Alaattin Yüksel ile bir araya gelecek. Görüşmede, İzmir başta olmak üzere yerel seçim süreci ve adaylık konuları masaya yatırılacak.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 yerel seçimlerine yönelik “aday olmayı düşünmüyorum” açıklamasından sonra başlayan haraketli süreç devam ediyor. Kocaoğlu’nun yerine aday olmak isteyen birçok kişi çalışma yürütürken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir özelindeki çalışmaları ise sürüyor. Kılıçdaroğlu, birçok isim üzerinden nabız yoklamaya devam ederken parti dışından da bazı isimler gündeme gelmişti.

Kocaoğlu sonrasında resmi olarak açıklama yapmasa da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yönelik adaylık talebi gündeme gelen CHP eski Genel Başkan Yardımcısı, Milletvekili ve eski İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP lideri ile bir araya gelecek. Görüşme haftanın ilk günü CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Öğleden sonra bir araya gelecek olan iki isim İzmir’i masaya yatıracak.  Yerel seçim sürecinde yapılması gerekenler başta olmak üzere adaylık, partinin durumu ve kamuoyundaki beklentiler değerlendirilecek.

Öte yandan Kocaoğlu’nun sonrasında birçok isim Yüksel’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmesi için genel merkezden talepte bulunmuştu. Kılıçdaroğlu’na da giden bazı isimler İzmir için uygun ismin Yüksel olduğunu dile getirmişti.  Kısa süre önce İzmir’de başlayan hareketlilik içinde de meslek odalaları, STK’lar ve bazı siyaset dışı yapılar da Alaattin Yüksel’e giderek ‘aday ol’ talebinde bulunmuştu.