GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Nisan 2016 Cuma 09:56

CHP'de o üye için disipline sevk kararı!

CHP’nin parti politikalarını ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Buca Belediye Başkan Adayı Remzi Akdemir hakkında kesin ihraç talebiyle disiplin sevki talebi kararı alındı.

EGEDESONSÖZ - CHP Buca İlçe yönetimi dün ilçe yönetim kurulunu gerçekleştirdi.

Buca Gölet’te yapılan kurulda, yerel seçimlerde Buca Belediye Başkan Adayı olan Remzi Akdemir için kesin ihraç talebiyle disipline sevk talebi için karar alındı.

Dosya il yönetimine gönderildikten sonra il yönetimi yaptıkları değerlendirmelerden sonra disipline sevk edilmesi için son kararı verecek.

Akdemir, parti politikalarını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu isim vermeden eleştirmişti. Akdemir, “Atatürk'ün adını bile ağzına alma. O demek, akılcı davranışlarla hep kazanmak demek. Ya sen? Hep kaybettin. Bülent Ecevit inançlara saygılıydı ancak kara çarşafa rozet takmadı. Ya sen? Belediye başkan adayı belirlerken dahi ‘biz anket yapıp belirleyeceğiz’ dedin sonra büyükşehir adaylarına belirlettin. Sen kimsin, delikanlı mısın?” ifadelerini kullanmıştı.

Akdemir’in sözleri üzerine CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ise, “Kimse partimizin genel başkanını ve iradesini eleştiremez. Disipline göndereceğiz” şeklinde cevap vermişti.