GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Şubat 2024 Çarşamba 14:37

CHP'de meclis üyeleri mesaisi… '1 numara' Genel Merkez'e!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde meclis üyelerinin belirlenme sürecinde izlenecek yol haritası belli oldu. İlçe başkanlarının hazırlayacağı taslak listeler il olarak il yönetimine teslim edilecek. İl yönetimi ise ilçe başkanları ile birlikte Ankara’ya giderek listenin son halini şekillendirecek. Edinilen bilgiye göre hazırlanacak taslak listede 1-3-5-7’inci sıralar boş bırakılacak. Kontenjanlar ise Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Başkanlığı ve Genel Merkez için ayrılacak.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir de geçtiğimiz haftalarda tamamlanan aday belirleme süreci sonrası gözler meclis üyelerinin seçim sürecine çevrilmiş durumda.

Aday adaylığı sürecinde başvuruların yapıldığı CHP’de, meclis üyelerinin belirleneceği yol haritası da belli oldu. Buna göre 30 ilçe başkanı başvurulardan ilçe yönetimleri ile birlikte yapacakları çalışma sonrası taslak listelerini il başkanlığına teslim edecek.

KONTENJANLAR BOŞ BIRAKILACAK
Edinilen bilgiye göre hazırlanacak taslak listede 1-3-5-7’inci sıralar boş bırakılacak. Kontenjanlar ise Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Başkanlığı ve Genel Merkez için ayrıldığı iddia edildi.

ANKARA’YA GİDECEK
Listelerin tamamlanmasının ardından CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilgili il yöneticileri ve ilçe başkanlarının CHP Genel Merkez giderek listenin son halini şekillendirecek.

LİSTE İÇİN SON GÜN CUMA AMA…
Ayrıca il yönetiminin CHP Genel Merkez’e listeleri teslim etmesi için son günün Cuma olduğu öğrenildi. Ancak perşembe ve Cuma günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in programlarının olması nedeniyle ek süre isteyebileceği de öğrenilen bilgiler arasında…