GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Kasım 2023 Cuma 14:31

CHP’de gözler PM ve YDK seçimlerinde... İzmir'den kimler yer alacak?

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile değişim kanadının adayı Özgür Özel’in yarışacağı kurultay öncesinde gözler parti üst yönetiminde kimlerin/hangi listede yer alacağı konusunda kulisler hareketlenmiş durumda…

EGEDESONSÖZ- Seçim mağlubiyetinin ardından CHP’de başlatılan kurultay süreci yarın genel başkanlık seçimi ile sonlanacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Parti Grup Başkanı Özgür Özel arasında kıran kırana geçmesi beklenen genel başkanlık seçiminin yanı sıra Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve Bilim, Yönetim, Kültür Platformu’na kimlerin gireceği konusu da kulisler oldukça hareketli…

İZMİR DELEGASYONUNDAN SON DURUM
Parti üst yönetiminde İzmir’in temisiliyeti konusu da kent siyasetinde oldukça yer kaplıyor. İzmir delegasyonunda yer alan 56 isimden 53’ünün Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır alırken milletvekilleri Tuncay Özkan, Sevda Erdan Kılıç, Yüksel Taşkın, Rahmi Aşkın Türeli, Mahir Polat ve Rahmi Aşkın Türeli Kılıçdaroğlu’na destek veriyor.

Milletvekilleri Murat Bakan, Deniz Yücel, Gökçe Gökçen gibi isimlerin Özel’i desteklediği süreçte delegasyon içinde bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve Buca eski ilçe başkanı Hacer Taş da Özel’den yana tavır koymuş durumda…

ÜST YÖNETİM İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Bu isimlerden kimlerin parti üst yönetiminde yer alacağı ise Pazar günü yapılacak oylamada belli olacakken listelerde İzmir’den kimlerin olacağı ile ilgili de kulislerde çok sayıda kişinin ismi geçiyor.

KILIÇDAROĞLU EKİBİ
Parti Meclisi’ne Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, milletvekilleri Rıfat Nalbantoğlu, Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç'ın önerilebileceği belirtildi. İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan’ın yanı sıra kurultay delegesi Sefer İpekli'nin damadı Ekincan Aksoy ve kadın kotası sebebiyle Perihan Yardımcı ve Bayraklı Meclis üyesi İrfan Önal'ın eşi Gökçe Önal isimlerinden birisi olması bekleniyor.

Nalbantoğlu'nun yeniden PM'de olması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açık destek verdiği kulislere yansıdı.YDK üyeliği de yapan Milletvekili Mahir Polat'ın ise yeni dönemde PM'ye girmek istediği ve bu yönde talebinin olduğu aktarıldı.

Yüksek Disiplin Kurulu’na ise mevcut yönetimde yer alan Ebru Okay'ın görevde kalmak için zemin yokladığı belirtilirken Serap Yılmaz, Azimet Gürbüz ve PM eski üyesi Hüseyin Saygılı’nın isimlerinin önerilmesi de bekleniyor.

ÖZEL LİSTESİ
Genel Başkan adayı Özel, yakın ekibinde bulunan parti eski genel sekreteri ve İzmir eski Milletvekili Selin Sayek Böke'nin PM'de yer alması için hazırlanacak listeye gireceğini duyurmuştu. Değişim Grubu’nun PM listesinde ise sürecin başında Özel'e destek veren milletvekilleri Gökçe Gökçen, Murat Bakan'ın PM listesine girmesi bekleniyor. Ekim ayında tavrını değişim ekibinden yana belirleyen Deniz Yücel'in de PM listesine önerilebileceği belirtiliyor.

Bir diğer sürpriz isim ise Milletvekili Ednan Arslan...CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’nın ise değişim ekibinin listelerinde yer alacağı yönünde bilgiler kulislere yansıdı. Arslan’ın 95 milletvekilinin Kılıçdaroğlu için TBMM'de yapılan destek açıklamasına katılmaması ise dikkat çekmişti. Arslan’ın değişim ekibinin listesi üzerinden PM’den aday gösterilebileceği belirtiliyor.

Delegasyonda Kılıçdaroğlu aleyhine  imzalarını çeken Ertürk Çapın ile Hacer Taş’ın da parti üst yönetiminde PM yada YDK listelerinin birinde yer alacağı belirtiliyor.