GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Ekim 2018 Pazar 08:40

CHP’de flaş gelişme: Manisa ilan etti, İzmir ne yapacak?

Partide takvim doğrultusunda aday adaylığı başvuruları için verilen süre doldu. Böylece ilk etap geride kalırken gözler genel merkezin nerelerde hangi aday belirleme yöntemini uygulayacağına çevrildi. Manisa bu konudaki net tavrını genel merkeze iletti ve onay aldı. İl Başkanı Balaban Kasım ayı içinde eğilim yoklaması yapacaklarını ilan etti. İzmir’deki adayların süreç içinde nasıl belirleneceği ise merak ediliyor.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 2019 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerin hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da aday belirleme çalışmalarını hızlandırdı. Genel merkez 105 ilçe ve beldede sahaya sürülecek isimlerin atamasını gerçekleştirdi. Ayrıca çıkarılan takvim çerçevesinde aday adaylıkları başvuruları noktasında verilen süre de 26 Ekim itibariyle doldu.

Gelişmeler yaşanırken partinin Ege Bölgesi’nde başarı çıtasını yükseğe çıkarmayı hedef belirlediği Manisa’da il örgütü flaş bir hamle gerçekleştirdi. CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, 2019 yılının 31 Mart tarihinde yapılacak olması kesinleşen sandık mesaisi için eğilim yoklaması kararı aldıklarını açıkladı.

GENEL MERKEZ BURADAN ÇIKANLARA ONAY VERECEK!
Sürenin yetersizliğinden dolayı hakim gözetiminde ön seçimin mümkün olmamasından dolayı bu yolu tercih ettiklerini aktaran Başkan Balaban, “Türkiye’nin birçok yerinde çeşitli dengeler vardır. Her bölge için konuşamam. Her ön seçim mutlak doğrudur anlamına gelmez. Ancak ben Manisa için konuşabilirim. Biz Manisa’da il örgütü öncülüğünde 17 ilçe örgütü olarak birden çok aday olan yerlerde genel merkez ve il denetiminde üyeler bazında eğilim yoklaması kararı aldık. Bu konudaki gelişmeye tüm aday adayları da ‘tamam’ dedi. Biz adaylarımızı üyelerle belirleyeceğiz. Kısacası örgüt belirlemiş olacak. Genel merkez ile bu konuyu görüşmüştük. Buradaki sürecin ardından genel merkez de bu adaylara onay verecek. Kasım ayı içinde tüm Manisa’da adaylarımızı belirlemiş olacağız” dedi.  

MANİSA NETLEŞTİRDİ, İZMİR’DE BELİRSİZLİK SÜRÜYOR!
Geçtiğimiz günlerde genel merkez Sarıgöl için Emrah Eroğlu’nu, Alaşehir için ise Ahmet Öküzcüoğlu’nu aday olarak belirlemişti. Manisa’da da tıpkı İzmir gibi, ‘Büyükşehir Belediyesi adayı kim olacak?’ sorunun en çok merak edilen nokta olduğu belirtildi. İzmir’de ayrıca aday belirleme yöntemlerinden hangisinin uygulanacağı belirsizliğini korurken Manisa bu konudaki tavrını netleştirmiş oldu.