GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Ekim 2016 Cumartesi 15:12

CHP'de danışma kurulları tam gaz: 3 ilçede neler yaşandı?

İlçe danışma kurullarını gerçekleştiren örgüt son olarak Narlıdere, Buca ve Bayraklı da bir araya geldi. Vekiller toplantılarda net mesajlar verdi.

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Örgütü’nde ilçelerde gerçekleştirilen danışma kurulları tam gaz devam ediyor.

Örgüt son olarak Narlıdere, Buca ve Bayraklı’da yoğun katılımlı toplantılar gerçekleştirdi.

Kurullara ilçe örgütleri tam katılım sağlarken milletvekilleri Mustafa Balbay, Musa Çam, Ali Yiğit, Gençlik Kolları İl Başkanı Sinan Sarıküse, il yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Geçmiş toplantılarda örgüt ana gündem maddesi olarak 15 Temmuz ve sonrasında yaşanan OHAL dönemi mağduriyetlerini belirlerken bu toplantılarda da aynı konular masaya yatırıldı.

Öte yandan olası erken seçim için çalışmalarına start veren ilçe örgütlerinin en ciddi hazırlıkları sandık çevresi örgütlenme modeli üzerinde geliştirdikleri öğrenildi.

Bayraklı’da Milletvekili Musa Çam ülke siyaseti üzerinden ve İzmir özelinde yaptığı konuşmayla toplantıya damga vurdu. Çam, “İzmir solun kalesi değildi. Geçmiş yıllarda Demokrat Partisi, Adalet Partisi, Anavatan Partisi ve Doğruyol Partisi İzmir'de iktidar olmuştur. İzmir liberal, demokrat, merkez sağa yakın ama Cumhuriyetçi, laik, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine bağlı bir şehirdir. Türkiye’de her an her şey olabilir. Referandum, erken seçim her şey… Çünkü MHP iktidara yedeklenmiş durumda. Bizim birbirimize daha fazla ihtiyacımız var. Bu toplantılarda hatalarımızı söyleyelim ama buradan çıkınca burada konuşulanları geride bırakalım. İlçe kongresinde il kongresinde haksızlık hata olabilir ama sürekli olmamalı. Tek vücut olmalıyız. 2009'da Tire ve Bayındır'ı kaybettik. 2014'te 8 ilçeyi kendi elimizle teslim ettik. Buralarda belediyelerde onlarca insan işini kaybetti. Herkes aklını başına alsın. Yanlış yapma lüksümüz yok. İzmir'de 2 Genel Başkan var. Biri Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, diğeri AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Binali Yıldırım. Bizim AKP devletine karşı mücadele vermemiz gerek. Bugün Başbakan dolaşıyor etrafında Vali, müdürler var. Birbirimize sarılmamız gerek. Daha fazla beraberliğe ihtiyaç var” diye konuştu.

Ali Yiğit de Buca da yaptığı konuşmada, “Konuşuyoruz, tartışıyoruz. Hepimizin amacı CHP iktidarı…” dedi.