GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ağustos 2019 Cuma 13:47

CHP’de bitmeyen disiplin süreci: Karataş ikinci kez ifadeye gelecek!

İl eski Başkanı Kemal Karataş’ın kınama cezası istenerek disipline sevk edilmesi sonrasında Urla’dan gelen dilekçeyle yeni süreç start almıştı. Gelinen noktada il disiplin kurulu, Karataş’ın Ağustos ayındaki toplantıya katılarak ifade vermesi yönünde karar aldı. İkinci kez ifadeye gelecek olan Karataş'ın iki dosyası birleştirildi. Ayrıca Buca’da kayıtlı olan Oktay Gökdemir’in 2 yıllığına partiyle ilişkisi kesildi. Gökdemir, 2 yıl sonunda partiye dönmek istemezse ihraç edilmiş olacak.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Disiplin Kurulu’nun toplantısında önemli karar alındı. İl eski Başkanı Kemal Karataş için başlatılan disiplin sürecinde önemli bir aşamaya gelindi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Varyant’ta bulunan başkanlık konutuna taşınma kararını eleştiren Karataş’ın Soyer’in eşi Neptün Soyer’i sosyal medyada yaptığı paylaşımla sert bir dille hedef alması sonrasında il yönetim kurulu resen disiplin soruşturması başlatmıştı. Karataş kurulan komisyona ifade vermiş daha sonrasında kınama cezası istemiyle disipline gönderilmişti. Tüm bu gelişmelerin ardından Urla İlçe Örgütü’nden gelen dilekçe süreci bir kez daha başlattı. Karataş için bu sefer ihraç talep edildi.

Disiplin kurulunda alınan kararla; Karataş’ın Ağustos ayı toplantısına katılarak ifade vermesi gerekecek. Önceki dosya ile şimdiki dosyanın birleştirilmesine de karar verildi. Kınama istenen dosya ile ihraç talep edilen dosya birlikte incelenecek. 

Öte yandan Buca İlçe Örgütü’nde kayıtlı olan Oktay Gökdemir’in de sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında başlatılan disiplin soruşturması neticelendi. Gökdemir’in 2 yıllığına partiyle ilişkisi kesildi. Gökdemir bu 2 yıllık sürede parti içi yarışlarda bir göreve aday olamayacak ve oy kullanamayacak. Gökdemir 2 yıllık sürenin ardından partiye dönmeyi talep etmezse ihraç edilmiş olacak. Şu an Gökdemir’in düz üyeliği askıya alınmış durumda.