GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ağustos 2016 Cumartesi 12:19

CHP’de başkanlar zirvesinde İzmir’den dikkat çeken isim!

Bütünşehir Yasası’ndaki değişiklik öncesinde belediye başkanlarını toplayan CHP Genel Merkezi görüş ve önerileri aldı. Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığındaki toplantıya Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak da katıldı.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ -  Bütünşehir Yasası’nda yapılacak son değişiklikler öncesinde siyasi partiler hazırlıklarını yaparken CHP de bir öneri listesi ile düşüncelerini kamuoyuyla paylaşmayı planlıyor. Parti, bünyesinde bulunan belediye başkanlarından yasanın aksayan yönleri ve uygulama sırasındaki sorunların kendilerine iletilmesini istemişti. CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında bir araya gelen belediye başkanları düşüncelerini paylaştı. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da CHP’li büyükşehir belediye başkanları ile buluşan Torun bu kez ilçe belediye başkanları ile görüştü.

Başkanlar görüş ve önerilerini anlatırken Genel Başkan Yardımcısı Torun da tüm taleplerin toplandıktan sonra parti görüşü olarak yasa taslağı görüşülürken komisyonlara sunulacağını söyledi. Torun, ayrıca AK Parti’nin de bu konuda bir hazırlığının olduğunu iki partinin yerel yönetim başkanlıklarının her şey bittikten sonra bir araya gelebileceğini ifade etti. Torun, daha önce de şimdiki Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin genel başkan yardımcılığı döneminde görüş alışverişinde bulunduklarını kamuoyu ile paylaşmıştı.



DURAK DA KATILDI
Toplantıya İzmir’den bazı ilçelerin belediye başkanları da katıldı. Ankara’daki zirvede Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ın da olması dikkat çekti. Toplantıya, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile katıldığı görülen Durak, konuşmaları dinledi, not aldı.