GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Kasım 2018 Perşembe 14:07

CHP’de İzmir teyakkuzu: Eski vekil Susam görev mi talep etti?

Cumhuriyet Halk Partisi eski Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın ismi genel merkezde İzmir adaylığı için gündeme geldi. Susam’ın Ankara’ya giderek bazı isimlerle görüşme yaptığı öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de aday olmayacağını açıklamasının ardından başlayan hareketli süreç devam ediyor. CHP Genel Merkezi, Anadolu’daki birçok ilçe ve bazı illerin 2019 adaylarını açıklarken henüz İzmir ile ilgili bir değerlendirmeyi resmi olarak yapmadı. Parti’de Kocaoğlu dışında Büyükşehir adayının kim olacağı netleşmezken çalışmalar sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonrasında bazı isimler gündeme gelmişti.  Genel merkezde Kılıçdaroğlu’nun masasında birçok ismin bulunduğu da biliniyor.  İzmir’de bazı milletvekilleri ve belediye başkanlarının görev talebi dışında partiyle bağlantılı birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve dışarıdan isim de gündeme geldi.

Partide, Kılıçdaroğlu’nun önündeki isimlerden birisinin de CHP İzmir eski Milletvekili Mehmet Ali Susam olduğu öğrenildi.  Uzun yıllar İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı görevi yaptıktan sonra eski Genel Başkan Deniz Baykal döneminde 23 ve 24. Dönem milletvekilliği yapan Susam, bir dönem partide MKYK Üyesi olarak da görev yaptı.

Aktif siyaseti bıraktıktan sonra Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Susam’ın Ankara’ya giderek CHP Genel Merkezi’nde bazı isimlerle görüştüğü öğrenildi. Başta Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve Kılıçdaroğlu’nun kararını etkileyebilecek MYK üyelerine İzmir ile ilgili görüşlerini anlatan Susam’ın, “göreve hazırım” mesajı verdiği de dile getirildi. Susam’ın ziyaretinden sonra İzmir’den giden STK ve kanaat önderlerine de Susam’ın isminin sorulduğu, “aday olursa nasıl olur” sorusunun yöneltildiği belirtildi.  Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre eski Milletvekili Susam’ın,  AK Parti’den de kendisine teklif geldiğini CHP Genel Merkezi’ne ilettiği ileri sürüldü.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Susam arasında uzun yıllardır devam eden bir anlaşmazlık bulunuyor. Susam ile Kocaoğlu’nun yıldızının pek barışmadığı biliniyor.