GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Eylül 2023 Salı 12:49

CHP’de İzmir kongresi o isme emanet... Divan Başkanı belli oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın 16 Eylül’de gerçekleştirilecek kongresi öncesinde divan başkanı belli oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da onayının ardından İzmir’deki seçimi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre yönetecek.

EGEDESONSÖZ- Genel seçimin ardından delege seçimleriyle birlikte parti kongrelerinin startını veren Cumhuriyet Halk Partisi’nde il kongreleri başlıyor. 

CHP Genel Merkezi’nin onayının ardından 16 Eylül Cumartesi günü il başkanını seçecek olan İzmir il örgütü Gaziemir Fuar Alanı’nda kongreyi gerçekleştirecek.  Mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yeniden aday olduğu Konak eski İlçe Başkanları Mehmet Şakir Başak ve Aytekin Tunus gibi isimlerin de adaylığını açıkladığı süreçte yeterli imzayı toplayan delegelerin kantarına çıkacak. İlçe kongrelerinin ardından şekillenen kongre üyelerinin oy kullanacağı seçimde henüz takvimi açıklanmayan kurultayda oy kullanacak delegeler de seçilmiş olacak.

Hafta sonunda gerçekleştirilecek kongre hazırlıklarının sürdüğü İzmir’de seçimi koordine edecek isim belli oldu. İzmir il kongresinin divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre’nin yapmasına karar verildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da onayının ardından il kongresi aynı zamanda parti üst yönetiminde Hukuk veSeçim İşlerinden Sorumlu da olan Emre’ye emanet edildi.