GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Nisan 2023 Pazartesi 12:12

CHP binasına saldırı iddiasında yeni gelişme

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ateş açtığı iddia edilen şüphelinin 51 suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı

Seyrantepe’de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişinin ifadeleri ortaya çıktı. Şüphelilerin, firarda olan arkadaşlarının görüntüleri sosyal medyaya koymak amacıyla havaya ateş ettiğini iddia etti. Polis daha önceden 51 suç kaydı bulunan 23 yaşındaki firari şüpheli Emre D.'yi yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

Seyrantepe’de bulunan CHP il binası yakınlarında 6 Nisan gecesi saat 04:00 sıralarında havaya ateş edilmesiyle ilgili başlatılan soruşturmanın detayları ortaya çıktı. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, olay sonrası harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri 5 kişiyi tespit etti. Tespit edilenler arasında 4 kişi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

ATEŞ EDEN ARANIYOR
Yapılan çalışmalarda olayda silahı kullanan Emre D. olduğu saptandı. Emre D.’nin yakalanması için çalışmalara devam edilirken, gözaltına alınan diğer şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI
Gasp Büro Amirliğinde ifadeleri alınan şüpheliler "5 arkadaşla birlikte iftar yapmıştık. Daha sonra tatlı yemek için Ortaköy'e gittik. Geç saatlere kadar orada kaldık. Birlikte sahur yaptıktan sonra eve gitmek üzere yola çıktık. Edirne istikametine doğru giderken araçta bulunan Emre D. bir anda silahını çıkartıp, diğer elinde telefonuyla sosyal medya üzerinden canlı yayın açıp ateş etti. Daha sonra silahını yerine koyup canlı yayını kapattı. Biz evlerimize dağıldık. Parti binalarının yerini bile bilmiyoruz" dediler.

Polis, Emre D.'nin sosyal medya hesapları üzerinde yaptıkları incelemede canlı yayın görüntüsünü kısa süre içinde sildiğinin tespit edildiğini söylediler. Polis şüpheliyi yakalamak için bugüne kadar yaklaşık 50 adrese baskın yapıldığını, operasyonların aralıksız sürdüğünü belirttiler.

SUÇ KAYITLARI KABARIK
Gözaltına alınan Arif P. (26)’nin 26 suç kaydının olduğu, Berkan I. (22) 13 suç kaydının olduğu, Ferhat E.(23) suç kaydının olduğu ve Anıl I.(20)’nın ise suç kaydının bulunmadığı öğrenildi. Firari şüpheli Emre D’nin ise çeşitli suçlardan 51 adet suç kaydının olduğu öğrenildi.

GENEL GÜVENLİĞİ TEHLİKE SUÇUNDAN İŞLEM
Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince Meskun mahalde ateş etmek, Genel Güveliği tehlikeye sokmak ve Silahlı Kanunlara muhalefet suçundan yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.