GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Şubat 2024 Perşembe 16:39

CHP adayı Tugay, tartışmalı inşaat için konuştu: Opera binasından vazgeçtik!

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay İzmir Ticaret Odası’nı (İZTO) ziyaret etti. Tugay, ziyareti esnasında önemli açıklamalarda bulundu. Tugay, Karşıyaka’da bulunan Opera Binası projesi hakkında bu projeden maliyetler dolayısıyla vazgeçtiklerini ve buranın kongre merkezine evriltmek istediklerini belirtti.

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay’ı İZTO ziyaretinde İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu üyeleri karşıladı. Özgener, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da eşlik ettiği toplantıda İzmir'in sanayi ve ticaret alanlarının yanı sıra kentin ekonomik ve sosyal alanda kalkınması için yerel yönetimler ile iş birliği konuları ele alındı.

Tamamlanması beklenen Karşıyaka Opera binası hakkında konuşan Tugay, opera binası olarak planlanan projeden maliyetleri yüzünden vazgeçtiklerini ve binanın İzmir’in kongre merkezi haline getirilmesini istediklerini şu sözlerle anlattı:

Opera binası konusu teknik bir konu. Benim ön bilgimle Türkiye’de yapacak firma yok. Yurt dışından hizmet alınca da anormal bir fiyat oluşuyor. Bizim ihtiyacımız olan Opera Binası mı yoksa başka bir şeye evirelim mi konusunu konuşuyoruz. Operadan vazgeçip burayı kongre merkezi haline getirme fikrimiz var. O binanın özel mimarisi korunarak iç tasarımı düzenleyip çalışılarak ki bununla ilgili görüşmeler de yapıldı. Mimarlardan da olumlu cevaplar geldi. Buradan asla sanata ve operaya karşı çıktığım fikri de çıkarılmasın. Kentin yararına bir şey olsun istiyorum. Çevresindeki belediyeye ait iki alanı da kompleks olarak değerlendirip binanın bir parçası gibi planlayıp güzel bir alana çevirelim isteğindeyim. Şehrin kongre merkezi ihtiyacını karşılayacak güzel bir bina olsun istiyorum. Tabii ki bunların hepsini birlikte oturup değerlendirerek tartışmaya açıp hep birlikte değerlendirelim istiyorum.