GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Mart 2024 Perşembe 09:11

CHP adayı Tugay'dan Karantina Adası açıklaması: Ranta kurban ettirmeyeceğiz!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ’ın Karantina Adası’na dair sosyal tesis ve plaj vaadine karşı olarak CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, ‘rant’ eleştirilerinde bulundu.

EGEDESONSÖZ – Yerel seçimlere günler kala adaylar arasındaki rekabet sürüyor. İzmir’de de adaylar Karantina Adası üzerinden karşı karşıya geldi.

Urla’da yer alan tarihi ada için Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ile CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay karşı karşıya geldi.

Dağ’ın tarihi ada için sosyal tesis ve plaj vaatlerine Tugay, sosyal medya hesabı üzerinden ‘ranta kurban vermeyeceğiz’ yanıtını verdi.

‘ADA’YI MÜZEYE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ’
Tugay, sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadeleri kullandı:

Karantina adasını ranta kurban ettirmeyeceğiz. AKP İzmir adayı sayın Dağ, dünyada örneği sadece üç adet olan önemli kültürel mirasımız Urla Karantina Adası’na, sosyal tesis ve plaj yapmayı vadetmiş. Karantina Adası ve içindeki tesisler, 159 yıldır varlığını sürdürüyor ve tarihi değerleri çok büyük. Bu kültürel mirasın ve eşsiz doğanın hafriyat kamyonlarına yüklenip yok edilmesine, betona boğulmasına, AKP’nin yine birilerine kazanç kapısı sağlayacak rant zihniyetine kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Biz Karantina Adası’nı tüm özellikleriyle koruyarak müzeye dönüştüreceğiz.