GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Şubat 2022 Pazar 10:09

CHP Torbalı'da koltuk o isme emanet

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanlığı'nda seçim heyecanı sona erdi. Torbalı Belediyesi eski Meclis Üyesi Yıldız Sivrikaya, geçici yönetimde bulunan Övünç Demir ve 2014-2019 yılları arasında Torbalı İlçe Başkanlığı görevini yürüten Faruk Akpınar'ın yarıştığı seçimde en yüksek oyu alan Övünç Demir, CHP Torbalı'nın yeni başkanı seçildi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de kongre sürecine giren 4 ilçenin 2 sinde yeni başkanlar belli oldu.

Dün Kınık'ta yeni ilçe başkanını seçen CHP delegeleri, bu kez da Torbalı'da sandık başına geçmişti. Torbalı Belediyesi eski Meclis Üyesi Yıldız Sivrikaya, geçici yönetimde bulunan Övünç Demir ve 2014-2019 yılları arasında Torbalı İlçe Başkanlığı görevini yürüten Faruk Akpınar'ın yeterli imzayı toplayarak aday olduğu seçimlerde ise üyeler kararını verdi.

İlçenin yeni başkanı Demir 152 oy alırken rakipleri Akpınar 121 oy ve Yıldız 98 oy aldı. Kongrede 2 oy geçersiz sayıldı.

YENİ BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA
Oy sayımının tamamlanamsının ardından ise konuşma yapan Övünç Demir, "CHP ailem hepinize destekleriniz için teşekkür ederim. Centilmence bir yarış oldu. Bundan böyle ayrı gayrı yok. Her an erken ve baskın seçim olabilir. Yarından itibaren Cumhur İttifakı’nı AK Parti Faşizmini sandığa gömmek için kollarımızı sıvıyoruz. Torbalı’da demokrasi tecelli etmiştir. Bunun olması için oy kullanan sayın delegasyonumuza teşekkür ediyorum. Esas şimdi başlıyor" ifadelerini kullandı