GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Mart 2022 Pazar 17:44

CHP Tire'de eski başkanlar yarıştı... Seçimi kim kazandı?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de seçim heyecanı yaşayan Tire İlçe Örgütü'nün yeni başkanı belli oldu. Geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığı yapan iki ismin yarıştığı seçimlerde kazanan, geçmişte 3 dönem ilçe başkanlığı yapan Nejat Bozkurt oldu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de görevden alma ve istifa kararları sonrası sandık kurulması planlanan 4 ilçeden 3'üncüsü olan Tire'de bugün partililer sandık başına geçti.

CHP Tire eski İlçe Başkanı Hakan Şenoyar'ın kadın bedeni üzerinden yaptığı paylaşım AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında yoğun tartışmalara neden olurken, partiye yönelik eleştirilerin önüne geçmeyi hedefleyen CHP İzmir İl Yönetimi hızlı bir şekilde toplanarak Şenoyar'ı görevden almıştı.

Şenoyar'ın yerine, geçmiş dönemlerde Tire İlçe Başkanlığı görevini yürüten Şenol Sardoğan getirilmişti. Sardoğan'ın geçici yönetiminde çalışmalarını sürdüren CHP Tire İlçe Örgütü, bugün yeni başkanını seçmek için sandık başına geçti.



İKİ ADAYLI YARIŞIN KAZANANI 'BOZKURT' OLDU
246 delegenin yer aldığı Tire'de, başkanlık için iki aday yarıştı. Geçmiş yıllarda 3 dönem ilçe başkanlığı yapmış olan Nejat Bozkurt ve geçici yönetim olarak atanan  Şenol Sardoğan başkanlık için sandıkta karşı karşıya gelirken, kongrede tam bir dostluk havası esti. Salon dışı ve içinde hiçbir adayın pankartı bulunmazken sadece Cumhuriyet Halk Partisi pankartları yer aldı.  
Gerçekleştirilen oylama sonrası 122 oyu alan Nejat Bozkurt CHP Tire'de yeniden ilçe başkanı görevine getirildi. Şenol Sardoğan ise 83 oy aldı.

BOZKURT: MAHALLE MAHALLE DOLAŞARAK ANLATACAĞIZ
Kongre sonrası açıklamalarda bulunana Bozkurt kongrenin kazananı ya da kaybedeni olmadığını dile getirirken şunları söyledi;

“Ben burada partinin derlenmesi ve toparlanması amacıyla aday oldum. Hiç kimsenin adayı eğildim. Partimizi bütünleştirmek istiyorum. Önümüzdeki genel seçimler çok önemli bu seçimlerde partide birlik ve bütünlük içinde olmamız lazım. Enerjimizi içeri değil dışarı vermemiz gerekiyor. Ben bu konuda partiyi toparlamak için geldim. CHP’nin iktidara gelmesini istiyorum. Tabii ki Kemal Kııçdaroğlu’nun başkanlığında bu işin yürümesi gerekiyor. İlçemizde il yönetimimiz e genel merkezimizle koordineli çalışmak istiyorum. Biz hep birlikte devam edeceğiz çalışmalarımıza. Partide bütünlük sağlamamız gerekiyor ve bu bütünlüğü sağlayacağımıza da eminim. Ben 3 dönem ilçe başkanlığı yaptım. Benim görevim partiyi toparlamak ve daha ileriye götürmek. Bundan sonra gitmediğimiz yer kalmayacak. Partimizin bir çok programları var, bütün bunları mahalle mahalle dolaşarak anlatacağız.”