GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Haziran 2023 Çarşamba 10:30

CHP Menderes kulisleri… Aday kim olacak?

CHP’de başlayan kongre sürecinde Menderes’te mevcut İlçe Başkanı Sezen Şen’in yeniden aday olması bekleniyor. Ancak parti tabanının arayış içinde olduğu, Ali Cankurtaran, Erdoğan Yalçın ve Sebahattin Taşkıran isimlerinin de konuşulduğu öğrenildi.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü’nde başlayan kongre sürecinde pek çok ilçe gibi Menderes’te de hareketlilik yaşanıyor. İlçe Başkan Sezen Şen’in yeniden görev isteyeceği, ancak parti tabanının arayış içinde olduğu öğrenildi. Kapalı kapılar ardında isimler telaffuz edilirken, herhangi bir ismin “Ben adayım” diye ortaya çıkmadığı görülüyor.

KAYALAR’IN DESTEKLEDİĞİ ADAY, YİNE SEZEN ŞEN
İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan eski Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Gizem Ergun, Kemal Koç ve Ahmet İşler’den sonra şu andaki ilçe başkanı Sezen Şen’in de o koltuğa oturmasında etkin rol oynamıştı. Ergun, Koç ve İşler’in istifalarının ardından göreve gelen Sezen Şen’in, kulislerde konuşulanlara göre, yine Mustafa Kayalar’ın desteklediği bir aday olarak seçime girmesi bekleniyor. Ancak partinin önde gelen bazı isimlerinin arayışı içinde olduğu öğrenildi.

ŞİMDİLİK DÖRT İSİM ÜZERİNDE KULİS YAPILIYOR
Beş yıl ilçe başkanlığı yapan Ahmet Pala’nın yeniden o koltuğa oturmayı düşünmediği biliniyor. Mevcut yönetim kurulu üyelerinden Ali Cankurtaran’ın başkan adaylığında adının geçtiği öne sürüldü. Bu arada Meclis Üyesi Erdoğan Yalçın’ın ilçe başkanlığını düşünmediği halde, partililerin yoğun bir şekilde görevi kabul etmesi yönünde baskısıyla karşı karşıya olduğu konuşuluyor. Menderes’te adaylık için adı geçen isimlerden biri de Sebahattin Taşkıran…

Belediye Başkan vekili Erkan Özkan’ın, ilçe başkanı seçimlerine müdahil olmaktan kaçındığı, Mustafa Kayalar’ın eski etkisinin de kalmadığı, kulis bilgileri arasında yer alıyor.