GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mart 2024 Cumartesi 08:23

CHP Menderes adayı Çiçek o iddialara yanıt verdi: Arkamda halk dışında hiçbir güç yok!

CHP Menderes Belediye Başkan adayı İlkay Çiçek, TÜPRAG Efemçukuru Altın Madeni şirketinin sponsorluğuyla seçime girdiği iddialarına, “Benim arkamda Menderesli yurttaşlarımız dışında hiçbir güç yok. Menderes’in çevresine, doğasına zarar verecek her hareketin karşısında olacağımı herkes iyi bilir” yanıtını verdi

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi Menderes Belediye Başkan adayı İlkay Çiçek, Kanadalı Eldorada Gol’un Türkiye’deki şirketi Tüprag’ın kendisine sponsor olduğu iddialarını yalanladı. SONSÖZ TV’de Gazeteci Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Çiçek, muhtarlığı döneminde hayata geçirdiği sosyal projelere destek veren Tüprag Efemçukuru Genel Müdürü Yaşar Dağlıoğlu ile belediye başkan adaylığı sürecinde bir işbirliği olmadığının altını çizdi. Çiçek, “Arkamda Menderes halkı dışında hiçbir güç yok. Menderes’in çevresine, doğasına zarar verecek her hareketin karşısında olacağını herkes iyi bilir” açıklamasında bulundu. 

BEN BU NOKTAYA HİÇ KİMSENİN LOBİSİYLE GELMEDİM
CHP’nin Menderes Belediye Başkan adayı İlkay Çiçek, sosyal medya ve bazı yayın organlarında ortaya atılan iddialarla ve sosyal medya paylaşımları ile ilgili “Tüprag’ın bana sponsor olduğu iddiaları var. Hiçbiri doğru değil. Benim sponsorluk anlamında hiç kimseyle, hiçbir şirketle bağım yok. Benim arkamda sadece Menderesli vatandaşlarımız var. Onların dışında benim arkamda kimsecikler yok, Menderesliler dışında hiçbir güç yok. Bu noktaya emek vererek, tırnaklarımla kazıyarak, çok büyük mücadeleler vererek geldim. Arkamda kimse olmadığını her yerde de söylüyorum ama inatla böyle bir iddiayla beni yıpratmaya çalışıyorlar. Ben Menderes’i doğasıyla, deniziyle, kumsalıyla, verimli topraklarıyla, tarımıyla, sanayisiyle, çok güzel yerlere getirmek istiyorum" dedi.




Bir çevreci olduğunu dile getiren Çiçek şunları söyledi: 

Bu nedenle çevreci kimliğimi hatırlatmak isterim. Menderes’in çevresine doğasına zarar verecek her şeyin karşısında olacağımı herkes bilir. Yurttaşlarımızın bu konuda en küçük bir şüphesi olmasın. Ben bu noktaya, hiç kimsenin lobisiyle gelmedim. Menderesli vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun, bu kardeşlerine inansınlar, güvensinler. Neden böyle bir iddia atıyorlar? Siyasetin kirli bir yanı da var. Benim kişiliğimle ilgili söyleyecek söz bulamıyorlar, bu şekilde karalamaya çalışıyorlar. Tertemiz, pırıl pırıl bir Türk genciyim. Aleyhimde bir algı yaratma çabaları nafiledir, amacına ulaşmayacaktır. Menderes’in doğasına, kuşuna, börtüne böceğine, denizine, insanlarına sahip çıkmaktan başka bir amacım yok. Ben bu yüzden belediye başkan adayı oldum, aday oldum. İlçemin değerlerini korumak için belediye başkanı olacağım. Menderes’in talan edilmesine izin vereceğime yönelik iddialar beni gerçekten üzüyor. Önümüzdeki 5 yıl için de hiç de öyle olmayacağını dost düşman herkes görecek.”