GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Haziran 2022 Cuma 09:06

CHP Lideri'nin İzmir'de ikinci günü... 'Gönül isterdi ki daha fazla geleyim...'

İzmir ziyaretlerine devam eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, konuk olduğu canlı yayın programında İzmir'e görevi dolayısıyla çok fazla gelemediğini söyledi ve "Gönül isterdi ki İzmir'e daha fazla geleyim, ben İzmir milletvekiliyim" diye konuştu.

EGEDESONSÖZ - Bir dizi etkinlikler için İzmir'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun yoğun İzmir programı sürüyor...

Cuma günü İzmir'de ilk durağı FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Belediye Başkanlığı Şato'sunda gerçekleştirilen Çalar Saat programı olan Kılıçdaroğlu, konuşmasına başlarken "Gönül isterdi ki İzmir'e daha fazla geleyim, ben İzmir milletvekiliyim. Ancak görevim dolayısıyla Türkiye'nin her yerine gitmek ve vatandaşlar ile oturup konuşmak zorundayım" dedi.

ARINÇ İLE 1 DEĞİL 2 DEFA TOKALAŞTIK
Eski TBMM Başkanı ve AK Parti kurucularından Bülent Arınç ile arasında yaşanan polemik hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Nereden çıktığını bilmiyorum ancak 1 değil 2 kez tokalaştık. İlk olarak VİP bölümüne aldıklarında toklaştık. Sonra da ben kürsüden inerken gelip tokalaştık. Sayın Arınç tokalaşırken fotoğraf çekilim de dedi. Biz insanız birbirimize saygılı olmak zorundayız. Elbette tokalaşacağız" ifadelerini kullandı.

İLK 6 AY İÇİNDE ÇÖZÜM REÇETİSİ MİLLETİN ÖNÜNE KONUR
6'lı masa çalışmalarından ve seçim ardından gelecek süreç hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "Biz 6 lider bir araya geldik ve kamuoyuna bir açıklama yaptık. İlk yapacağımızı devletin bütün verilerini toplamak. Bunun için bir hasar tespit komisyonu kurmaya karar verdik. Merkez Bankası başkanlığına liyakatli bir kişi getireceğiz. Fiyat istikrarını sağlamamız gerekiyor çünkü... Strateji ve planlama birimini kuracağız. Neyi nasıl yapacağız diye planlamanız gerekiyor. İlk 1 hafta içinde çiftçinin ve esnafın bankalardan çektiği kredilerin faizini sıfırlayacağız. Bu masada konuşuldu özel mutabakat sağlandı ancak yazıya henüz dökülmedi. Devlete liyakatli sağlarsanız 6 ay içinde Türkiye'deki tüm sorular masaya yatırılır ve çözüm reçetesi milletin önüne konur" şeklinde konuştu.

TV'DE KARŞIMA ÇIKSIN ADAYIMIZI AÇIKLAYACAĞIM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yüreğin yetiyorsa adaylığını açıkla' sözlerine de yanıt veren ve TV programına davet eden Kılıçdaroğlu, "Telaş… Çekiniyor. Yüreğin varsa diyor… Sizin programdan çağrı yapayım. Yüreğin yetiyorsa senin TV kanallarında çıkarsın karşıma orada hesaplaşırız bende oradan Cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağım. Yüreği yetiyorsa çıksın. Dışarıda ne gazel okuyor? Haksızlık yaptıysak çıkarsın TV'e beni mat edersin. Yapamaz, cesaret edemez. Çünkü kirli birisi. Benim ne soracağımı çok iyi biliyor. Ben sorularıma cevap istiyorum. O bana sordu ben hepsine cevap verdim. Ben ona sordum ancak 1 tanesine bile cevap veremez. Devleti yönetemiyor. Devleti yönetme gücü ve kapasitesi yok. Niye saldırıyor? Belki ağız dalaşı yaparım da insanlar bu kavga ile ilgilenir ve zamlar, fiyat artışı gündeme gelmesin diye... Cesareti varsa tüm kadrosu ile geçsin TV kanalı söz veriyorum ben tek çıkacağız. İsterse Nebati'yi (Ekonomi Bakanı Nureddin Nebati) alsın isterse rüşvet alan büyükelçilerini getirsin. Ancak çıkamaz. Çünkü kul hakkı yedi. Dışarıda oturuyor il ve ilçe başkanlarını çağırıyor beni alkışlayın diyor… Ben senin seviyene düşmem. Ben bu insanlara bu millete AK Parti'ye oy verenlere saygılıyım. Benim bir düşüncem varsa çıkıp söylerim. Ancak o hakaret ediyor. Ülkemizde teknik olarak enflasyon değil hayat pahalılığı vardır dedi… Bu TÜİK'in ne olduğunu da bilmiyor. Rakamları açıklayan TÜİK ben değilim. Baskı ile rakamları düşük tut sonra bunları de. Enflasyon ile hayat pahalılığının ne olduğunu bilmeyen insan bir devleti yönetemez" diye konuştu.

HER GEÇEN GÜN TOPLUM ÜZERİNDEKİ BASKI ARTIYOR
Erken seçim ihtimalinin yüksek olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Büyük bir ihtimalle erken seçim olacak... Çünkü ülkeyi yönetmiyorlar. Çünkü her geçen gün toplum üzerindeki baskı arıyor. Ben ülkesini seven bir insan olarak güçlendirilmiş parlamenter sistem ile soruların çözüleceğine inanmış bir insan olarak bir an önce sandığa gidilmeli ve millet kimi istiyorsa onu iktidara getirsin... Çünkü milletin dayanacak gücü yok. Kasım da olabilir. Biz yarın seçim olacak gibi hazırız. Sandık güvenliğinden tutun, seçim bildirgesine kadar hazırız. Millet İttifakı da buna hazır, diğer partilerde buna hazır. Biz 6'lı masa olarak hazırız. Beni taşıdığım kaygıları diğer liderler de taşıyor. Normal zamanda olursa Erdoğan'ın aday olamaz. Bu nedenle erken seçim olması lazım. Bu gerçeği herkes biliyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, 9 Temmuz 2017'de son bulan 420 kilometrelik Adalet Yürüşü hakkında açıklamalarda bulunurken gözyaşlarını tutamadı. 25 gün süren yürüyüşün ardından İstanbul'a vardığında oğlunun sözlerinin kendisini çok duygulandırdığını ifade eden Kılıçdaroğlu, konu hakkında konuşmak istemediğini belirtti.

ÜLKEMDE HUZURUN OLMASINI İSTİYORUM
Siyaset tarihine nasıl geçmek istersiniz sorusuna da yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Nasıl davrandıysam neler söylediysem o şekli ile geçmesini isterim. Adaletli mi davrandım, kul hakkı mı yemedim, bütün vatandaşlara saygı mı gösterdim, her sofrada bereket olsun mu istiyorum böyle geçmesini isterim... Bu ülkede yaşayan insanların ve diğer canlıların da haklarını koruyarak bu ülkede huzurun olmasını istiyorum. Bunu yapmak siyaset kurumunun görevidir" diye konuştu.

CHP LİDERİ'NDEN KAYA'YA SON VEDA
CHP Lideri TV programının ardından Ödemiş'te Küçük Menderes bölgesindeki çiftçiler ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Saat 12'de gerçekleşen etkinlik sonrası ise Narlıdere'ye geçen Kılıçdaroğlu, yakın dostu olan ve geçiş dönemde CHP Narlıdere Meclis Üyesi Ali Kaya'nın cenaze törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu'na cenaze töreninde CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer eşlik etti.

KILIÇDAROĞLU SANAYİ ESNAFINI ZİYARET ETİ
Kılıçdaroğlu, İzmir'deki temasları kapsamında, Buca 6. Sanayi Sitesi esnafını ziyaret edip talep ve sorunlarını dinledi.

Alanda toplananlara hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan gelecek seçimlerde kendilerine oy vermelerini istedi.

"Bugün olmasa yarın, yarın olmazsa öbür gün" mutlaka seçim yapılacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Benim sizden sadece bir tek isteğim var. Bütün bu sorunların çözülmesini istiyorsanız sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun ve vicdanınızın sesini dinleyip oyu öyle kullanın. Ben sizden sadece bunu istiyorum. Başka bir şey istemiyorum." dedi.

'TOPLUM NEDEN BU KADAR AYRIŞTI?'
Konuşmasında AK Parti Hükümeti'ni eleştiren Kılıçdaroğlu, esnafa alın terinin karşılığını vereceklerini belirterek şöyle devam etti:

"Evet, bir araya geldik. Altı lider bir aradayız. Her birimiz ayrı partiyiz ama hepimiz demokrasiyi savunuyoruz, alın terini savunuyoruz, birlikte çalışmayı savunuyoruz. Bu ülkede ayrışma oldu. Neredeyse komşumuzun kimliğini, inancını sorgular hale geldik. Neredeyse komşumuzun yaşam tarzını sorgular hale geldik. Oysa atalarımız ne güzel demişti, 'Komşu komşunun külüne muhtaçtır' diye. Peki komşu komşunun külüne muhtaçsa neden toplum bu kadar ayrıştı, bu kadar bölündü? Bunu yapanlar siyasiler. Ben o siyasilerden birisi değilim."

Kılıçdaroğlu, bu ülkenin çözülmeyecek hiçbir sorunu bulunmadığını ve sorunları çözecek güçte olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından esnaf, Kılıçdaroğlu'na plaket ve hediye takdim etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri ve belediye başkanları eşlik etti.

CHP Lideri'nin Cuma (bugün) ve Cumartesi günkü programları şu şekilde:
17 Haziran Cuma (bugün)
11:00 Çiftçi Buluşması (Küçük Menderes Bölgesi Çiftçileri)
(Torbalı, Selçuk, Bayındır, Tire, Ödemiş, Kiraz, Beydağ)
Adres : Ödemiş Kongre ve Kültür Merkezi

15:00 Sanayi Sitesi Tamirci Esnafı ile Buluşma
Adres : 6. Sanayi Sitesi, Buca

18:30 Hemşehri Buluşması (İzmir’de yaşayan Konyalılar ile Buluşma)
Adres :Tarihi Havagazı Fabrikası, Alsancak

18 Haziran 2022 Cumartesi

11:00 Toplu Üye Katılım Töreni
Adres : Celal Atik Spor Salonu, Kültürpark / Konak

14:00 Balkan ve Rumeli Buluşması
Adres : Fuar İzmir / Gaziemir

19:25 İzmir’den havayolu ile Ankara’ya hareket