GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Mart 2024 Salı 23:44

CHP Lideri Özel 'İzmir'de risk yok' dedi ve ekledi: Kadın başkan çok istedik!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kadın aday göstermeyi çok istediklerini fakat bulamadıklarını söyledi. Özel, “İzmir’de cıva gibi 9 kadın aday var. Haydi 2’si kaybedilmiş olsun 7 potansiyel isim olacak” dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel yerel seçim öncesi katıldığı TV programında açıklamalarda bulundu. Aday belirleme yöntemi, tercih edilen isimler ve anket gibi konuları da anlatan Özel, İzmir üzerinden örnekler verdi.

Özel, “Dünya kadar aday değişti. İzmir’de 21 tane aday değiştirmişiz. Memnuniyet anketine bakıyoruz. Partinin üzerinde seçildiği noktanın ilerisinde olmayan ama aslında aday gösterildiğinde belki seçilecek bir aday olan isimlerin yerine daha genç, kadın aday olması için, İzmir’de değişimin ve gençleşmenin dinamizmin fikrini ateşledik. İzmir’de hiçbir riskimiz yok. Risk aldık derken doğrusunu yaptık” dedi. 

ÇOK İSTEDİK 
Özel ayrıca kadın aday üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusunda da açıklamalar yaptı. Özel, “Büyükşehir adaylığı konusunda kadın aday olmasını çok istedik. CHP, Cumhuriyetin 100’üncü, 101’inci yılında İzmir’de bir kadın  Büyükşehir belediye başkan adayı gösteremez mi? Ama alternatiflere baktığımızda ilçelerdeki belediye başkan adaylarımız kadın, örneğin Selçuk’daki adayımız (Filiz Ceritoğlu Sengel’i kast ederek) muhteşem bir belediye başkanı etrafında çok iyi biliniyor ama Bergama, Dikili, Aliağa’da adını bilen yok. Çok istedik böyle bir görevlendirme yapmayı, gelecek sefer ben olurum olmam,  CHP’nin PM’sinde 9 tane cıva gibi İzmir’in en önemli ilçelerini yönetmiş 30’lu yaşlarında kadın belediye başkanları olacak. Haydi ikisi kaybetmiş olsun 7 tane olacak. Cumhuriyet tarihinde 6 tane var” ifadelerini kullandı.