GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Nisan 2018 Pazar 16:13

CHP Konak’ta danışma kurulu zamanı: Atatürk’ün vücut bulmuş hali olmalıyız!

İlçe Başkanı Gruşçu, yaptığı konuşmada, “2019’a 1919 ruhuyla hazırlanmalıyız. Biz artık hepimiz birer Atatürk’üz.  Atatürk’ün vücut bulmuş hali olmalıyız. Konak İlçe Örgütü olarak bugüne kadar olduğu gibi yine Atatürk’ün vücut bulmuş hali olmaya devam edeceğiz” dedi.

EGEDESONSÖZ/Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Danışma Kurulu toplantısı örgütün yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılan programa İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Atilla Sertel, Tacettin Bayır, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın Yardımcısı Konak İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak, il yöneticileri, ilçe yöneticileri, eski başkanlar ve çok sayıda partili katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, 2019 yılındaki 3 büyük seçime 1919 ruhu ile hazırlanılması gerektiğini söyledi. Başkan Grulçu, partililere birlik çağrısında bulundu.
Gruşçu, “AKP iktidarı ne yazık ki mevcut faşist yönetim anlayışı ile bugün 2023 yılını hedef göstererek, 1923’ü yani Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı yılların hesaplaşmasını yapmak üzere geliyor. AKP iktidarı, 1923 ile geçen bir asrın ardından, bugün bir proje olarak karşımıza çıktı. Biz, 1923’teki cumhuriyet değerlerimizin örselenmesine, yıpratılmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

ATATÜRK’ÜN VÜCUT BULMUŞ HALİ OLMALIYIZ
Gruşçu, “Birlik olmaya, siyaseti barışarak yapmaya ihtiyacımız var. Toplumsal barışın, uzlaşmanın esas olduğu bir düzende artık kaynaşmaya ihtiyacımız var. Bundan sonraki süreçte her birimiz bir Atatürk olmalıyız. Her birimiz Mustafa Kemal’in idealini cumhuriyetimizde ve ülkemizde yaşatmak zorundayız. Bizler bulunduğumuz konumlarda kim olursak olalım, ne olursak olalım, biz değiliz. Biz, kişisel siyaset ve bireysel anlayıştan uzaklaşan, sadece toplumsal menfaatin ön planda olduğunu bilerek hareket edecek olan CHP’nin ve cumhuriyetin temsilcileriyiz. Artık bizler siyasi kargaşa ve karmaşa ortamından çıkacağız ve ‘biz’ olarak değil, her birimiz bir Atatürk olarak mücadele edeceğiz. Biz artık biz değiliz, hepimiz birer Atatürk’üz.  Atatürk’ün vücut bulmuş hali olmalıyız. Konak İlçe Örgütü olarak bugüne kadar olduğu gibi yine Atatürk’ün vücut bulmuş hali olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.TUNUS: İÇİMİZDEKİ SALTANATI YIKMALIYIZ
Danışma kurulunun Gruşçu’nun konuşması sonrasındaki bölümü basına kapalı bir şekilde gerçekleşti. Bu bölümde Konak İlçe eski Başkanı Aytekin Tunus’un söz aldığı öğrenildi. Tunus’un, “Birlik olmak istiyorsak, önce biz kedi içimizdeki saltanatı yıkmalıyız. İlçe başkanı seçildi, istifa etti. Yerine bu arkadaş olsun dendi. Bu anlayış doğru değildir. Eğer demokrasi istiyorsak, kongreye gidip seçim yapmalıydık. Yoksa ne farkınız kalır AKP’den. Delege ister, seçerdi o zaman başımız üstüne. Şakir Başkan’ın bir yanlış cümlesini düzeltmek için bu kadar zorlanmazdı” diye konuştuğu aktarıldı.

BAŞAK: GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇTIM
Bu sözlerin salondaki tansiyonu yükselttiği ifade edildi. Tunus’un eleştirilerinin ardından eski Başkan Başak’ın kürsüye geldiği ve açıklamalarda bulunduğu öğrenildi. Başak’ın, “Konuşmayacaktım ama konuşmak gerekti. Ben hiç bir zaman kimsenin adamı olmadım. Kongrede aday olmayacaktım ama gençlerin önünü açmak için aday oldum. Çünkü ben aday olmasaydım ve seçilmeseydim bu genci başkan yapmazlardı. Biz Konak’ta çok güzel işler yaptık. Emek döktük. Biz burada ben anlayışını kaldırdık. Konak Örgütü olarak Atatürk’ün vücut bulmuş haliyiz. Her zaman söyledim hiçbir zaman kişisel menfaatim için siyaset yapmadım” dediği belirtildi.