GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Mayıs 2018 Salı 12:24

CHP Konak'ın kongresi mahkemelik olmuştu: Yargı ne karar verdi?

İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın üçüncü kez seçildiği kongre için açılan iptal davası sonuçlandı. Mahkeme itirazların reddine karar verirken İlçe Başkanı Gruşçu, “Artık bu defter kapanmıştır. Biz yolumuza bakıyoruz. Bu davanın sonucuyla benler değil bizler kazanmıştır” dedi.  

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Örgütü’nün geçtiğimiz Aralık ayında yapılan kongresi için açılan iptal davası sonuçlandı.

3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada itirazların reddine karar verildi. Böylelikle önce il yönetim kurulu daha sonra Seçim Kurulu tarafından kabul edilmeyen itirazların ardından hukuki sonuç da netleşti.

İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “Bizim davamız örgütümüzün davasıdır. Bizim davamız Türkiye’nin müreffeh yarınlarının davasıdır. Biz bu dava pğeşinde koşarken başkaları ise kişsel meselelerinin davası üzerinde koşmuştur. Ama artık bu defter kapanmıştır. Biz yolumuza bakıyoruz. Bu davanın sonucuyla benler değil bizler kazanmıştır” dedi.  

Kongre döneminde hem görevde olan hem de seçimi kazan İlçe eski Başkanı Mehmet Şakir Başak da sosyal medya hesabından dava sonucunu paylaştı ve “Benler kaybetti bizler kazandı” mesajını verdi.