GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ağustos 2023 Perşembe 08:30

CHP Karaburun'da Subaşı güven tazeledi!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de ilçe kongre takvimi bugün Karaburun’da kurulacak sandıklar ile devam etti. Mevcut İlçe Başkanı Erdal Subaşı ve Nuryüz Davgana’nın aday olduğu kongrede listeler belli oldu. Seçimin sonucunda toplam 69 geçerli olan oyun 57'sini alan Subaşı güven tazeledi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de tamamlanan mahalle delege seçimleri sonrası başlayan ilçe kongreleri kız kesmeden devam ediyor.

‘Değişim’ sloganları ile gerçekleştirilen kurultay sürecinde kritik bir role sahip olan delege seçimlerinde İzmirin birçok noktasında tartışmalar yaşanırken, Karaburun ilçe örgütü de bugün Karaburun Belediyesi Mordoğan Düğün Salonu’nda sandık başına gitti.

ÇİFT ADAYLI YARIŞ
Kongrede Mevcut İlçe Başkanı Erdal Subaşı ve Nuryüz Davgana’nın adaylığını açıkladı. Subaşı’nı Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan desteklerken Davgana için ise ‘ilçede yaşayan eski belediye ve ilçe başkanları, meclis üyelerinin adayı' iddiası ortaya atılmıştı. Ancak yaşanan süreçte muhalifler yaptığı bir paylaşım ile Davgana için ‘adayımız değil’ açıklamasında bulunmuştu.

KAZANAN BELLİ OLDU
Kongrede toplam 71 oy kullanılırken, kullanılan oyların 69'u geçerli olarak sayıldu. Mevcut İlçe Başkanı Erdal Subaşı oyların 57'sini alarak güven tazeledi.

LİSTELER BELLİ OLDU
Kongrede Subaşı ile Davgana'nın listeleri ise belli oldu.