GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Haziran 2021 Perşembe 14:09

CHP İzmir soruyor: 'Mafyadan aylık 10 bin dolar alan siyasetçi kim?'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Sedat Peker'den aylık 10 bin dolar alan bir AK Partili Milletvekili var' söylemleri sonrası il binasına astığı pankart ile Bakan Soylu'nun o ismi açıklaması çağrısında bulundu.

EGEDESONSÖZ - Suç örgütü lideri Sedat Peker'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelttiği iddialar sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, AK Parti içinde bir milletvekilin Peker'den aylık 10 bin Dolar ücret aldığını söylemiş ancak alan kişinin ismini açıklamamıştı.

Yaşanan gelişmeler sonrası muhalefet partileri Bakan Soylu'nun iddialarındaki ismi açıklaması için çağrıda bulunurken, CHP İzmir İl Başkanlığı'da parti binasına "Mafyadan aylık 10 bin dolar alan siyasetçi kim?" yazılı pankart astı.

DAHA ÖNCE 128 MİLYAR DOLAR İÇİNDE PANKART ASILMIŞTI
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, geçtiğimiz aylarda ise CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kayıp olduğunu iddia ettiği 128 milyar dolar için de İl ve ilçe binalarına pankart asmış, ancak asılan pankartlar kısa bir süre içinde güvenlik kuvvetleri tarafından kaldırılmıştı