GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Aralık 2017 Cuma 16:05

CHP İzmir'in gençlerinde kongreye bir kala flaş gelişme: 4 adaydan 2 adaya düştü!

İl Gençlik Kolları kongresinde Uyan ve Altanhan'ın yarışacağı öğrenildi. 4 adaylı geçmesi beklenen seçimin 2 isim arasında gerçekleşeceği belirtildi. 

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları 30 Aralık Cumartesi gerçekleşecek kongreye kilitlendi. 

İl Başkanı Sinan Sarıküse'nin 'tamam' diyerek aday olmayacağı kongrenin 4 adaylı geçmesi bekleniyordu. 

Karşıyaka İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Ozan Uyan, Tire İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Görkem Çolak, Ali Doğacan Öz ve Onur Günay'ın yarışması bekleniyordu. 

Son yaşanan gelişmeyle yarışın 2 adaylı geçeceği öğrenildi. Ayrıca Konak Gençlik Kolları İlçe Başkanı Orçun Altanhan'ın aday olacağı ifade edildi. Diğer isimlerin ise birleşme ya da çekilme içinde olduğu öğrenildi. 

Ozan Uyan ve Orçun Altanhan'ın rekabeti sonrasında yeni il başkanının belli olması bekleniyor. 

Menderes Havzası'ndaki ilçeler ile Yarımada ilçelerinin Uyan'a destek verdiği ifade edildi. Bakırçay'da Foça dışında tüm ilçeler ve metropoldeki Buca, Karabağlar'ın da Uyan'ın yanında olduğu belirtildi.  Sarıküse'nin de Uyan'ı desteklediği vurgulandı. 

Kongrede  Uyan beyaz, Altanhan ise kırmızı listeyle yarışacak. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek seçimde 325 delege oy kullanacak.