GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Temmuz 2018 Cuma 08:29

CHP İzmir’in eski vekilleri rengini belli etti: Susmak ihanettir!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin genel başkanlık değişimi çağrısının etkileri devam ediyor. Aralarında eski İzmir vekillerinin de olduğu bir grup açıklama yaparak ‘değişim’ çağrısı yaptı.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin ardından CHP’de Genel Başkanlık tartışması başladı. Muharrem İnce’nin “olağanüstü kurultay” çağrısı partide tartışmalara yol açtı. CHP MYK’nın yapılan toplantısında “kurultay yok” mesajı verildi. Kurultay için ise parti içinden çeşitli kesimler rengini belli etmeye başladı.

Yaşanan gelişmelerin ardından CHP’nin 22. Ve 23. Dönemde vekillik yapmış bazı isimler ortak bir deklarasyon yayınladı. Yayınlanan deklarasyon aralarında eski İzmir vekilleri Abdurrezzak Erten, Hakkı Akalın, Erdal Karademir, Vezir Akdemir, Yılmaz Kaya ve Canan Arıtman’ın da bulunduğu 51 eski vekil “olağanüstü kurultay” çağrısı yaptı.

Açıklamada, “nereden bakılırsa bakılsın mevcut yönetim onca seçimden sonra bir kez daha başarısız olmuştur. Hiçbir laf cambazı bunu gizleyemez. O nedenle bu Genel Başkanın ve yönetimin en kısa sürede değiştirilmesi gerekir. Ayak sürümeye gerek yoktur. Yaşamın ve gerçeklerin yanı sıra CHP’nin gerçekleri de bunu dayatmaktadır. Bugün örgüte ve partiye emek veren insanlar umutsuzdur. Bu umutsuzluğun ilk olarak CHP yönetiminde bir değişiklikle gidereceğine inanıyoruz. Çare tüzük çerçevesinde tüzük çerçevesinde çözüm bulmaktır. Bunun tek ve meşru yolu Kurultay’dır” denildi.

Açıklamada şu isimler imzasını verdi: