GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Temmuz 2018 Perşembe 09:36

CHP İzmir'in eski başkanı rengini belli etti!

İzmir İl eski Başkanı Nalbantoğlu imza vermeme noktasında kararlı olduğunu söylerken, İl Başkanı Yücel’in süreçte gösterdiği refleks için, “İl başkanının bağımsız tavrını hakikaten çok olumlu buluyorum. CHP’nin İzmirli bir üyesi olarak il başkanımla gurur duydum” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl eski Başkanı ve kurultay delegesi Rıfat Nalbantoğlu, olağanüstü kurultay tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nalbantoğlu, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce lehine sürdürülen imza toplama hareketi hakkında konuşurken kurultay delegesi olarak iradesini de ortaya koydu.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘değişim’ kanadında yer alması ve İl Başkanı Deniz Yücel’in partinin mevcut yönetiminden yana tavır sergilemesine yönelik açıklamalar yapan Nalbantoğlu önemli ifadeler kullandı.

İMZA VERMEYECEĞİM!
Olağanüstü kurultay ve değişim talebiyle start alan imza toplama hareketine imza vermeyeceğini söyleyen Nalbantoğlu, “İmza vermedim, vermeyeceğim. Kararım net. CHP’de bir yenileşmeye, yenilenmeye, değişime ihtiyaç olduğunu ortalama herkes kabul eder. Ama partinin hedefleri, tüzüğü, duruşu, siyasi çizgisinin değil, sadece insanların tartışıldığı bir süreci doğru bulmuyorum. Zamanlamanın da yanlış olduğunu düşünüyorum” dedi.

CHP’NİN İZMİRLİ BİR ÜYESİ OLARAK İL BAŞKANIMLA GURUR DUYDUM
İl Başkanı Deniz Yücel’in süreçteki tavrını değerlendiren Nalbantoğlu, “İl başkanının bağımsız tavrını hakikaten çok olumlu buluyorum. Belediye başkanı belediyeyi yönetir, siyaset yapacak, yönlendirecek kurum il başkanlığıdır. Onun bağımsız bir durum sergilemesi önemli. Bu çok alışılmış bir şey değil. Sevgili il başkanımı yürekten kutluyorum. Ben de benzer bağımsız bir durum ortaya koymuştum. Bunları bile bile yapıyor olması çok anlamlı. Bu refleksi olumlu buluyorum. CHP’nin İzmirli bir üyesi olarak il başkanımla gurur duydum” açıklamasında bulundu.