GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Mayıs 2018 Çarşamba 10:42

CHP İzmir’in Başkanı Yücel: Önceliğimiz örgütten gelenlerin vekil olmasıdır!

İl Başkanı Yücel, “Önceliğimiz ön seçim olmasıydı. Ama zaman buna el vermiyor. Aday adayların İzmir’de fazla olacağını ön görüyoruz. Önceliğimiz örgütün içinden gelen, partide emeği olan, parti çalışmalarına katkı koyabilecek vekillerden oluşmasıdır. İstişareleri yapacağız” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

İl Başkanı Yücel, 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin ve İzmir Örgütü’nün seçime hazır olduğunu vurgulayan Başkan Yücel, yaşanacak sandık mesaisinin Türkiye açısından tarihi bir önem taşıdığını ifade etti.

Yücel, iktidarın uygulamaları ve söylemleri karşısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YAYININ TAMAMI İÇİN:

AKP İKTİDARI NE ZAMAN SIKIŞSA DEVLET BAHÇELİ ONUN YARDIMINA YETİŞMİŞTİR
Yücel, “Erken seçim bekleniyordu ama bu kadar erken beklemiyorduk. İlan edildiği tarihten itibaren çalışmalar başladık.  Sandık örgütlenmemiz tamamlandı. Arkadaşlarımız eğitimden geçiyor. Seçime hazırlıksız yakalanmadık. Biz seçime her zaman hazırız. Buradaki erken seçim ülkenin fabrika ayarlarına dönmesi için fırsata dönüşmesi gereken bir şey. Buna panik seçim de diyebiliriz. AKP hükümetinin ülkeyi yönetemediğinin tezahürüdür.  AKP iktidarı ne zaman sıkışsa Devlet Bahçeli onun yardımına yetişmiştir. Bu ülkenin bu sistemle gitmediğini söylemek aslında bir itiraftır” dedi.  

İZMİR YIKILMAYAN BİR KALEDİR
Türkiye’de yaklaşık 2 yıldır devam eden OHAL sürecine ve İzmir’in siyasi partiler için önemine değinen Yücel, “OHAL koşullarında seçime gidilmesi demokratik bir uygulama değil ama bu bizim mücadeleden geri duracağımız anlamına gelmiyor. Bu bir fırsat. OHAL’in kaldırılması için de fırsat. OHAL ilk önce 3 aylığına dendi ama neredeyse 2 seneyi dolduracağız. İzmir CHP için de AKP için de önemli. İzmir yıkılmayan bir kaledir. İzmir kurtuluş mücadelesini başladığı düşmanın denize döküldüğü yerdir. İzmir’in tarihi bir misyonu vardır. İzmir hep tavrını ortaya koymuştur. İzmir için ayrı bir önem atfedilmesini alıyoruz ama tavrı farklı olmayacaktır. İzmir’i dünya kenti yapacağız demek samimi değildir. İzmir zaten bir dünya kentidir. İzmir Türkiye’nin ve dünyanın örnek kentlerindendir” yorumunda bulundu.

TİCARET ODASI’NDA DEMOKRATİK BİR YARIŞ OLMADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitinginde sarf ettiği açıklamalara cevap veren ve İzmir Ticaret Odası’na yaptığı tarihi ziyareti değerlendiren Yücel, “Cumhurbaşkanı, yerel yönetimleri kastederek ‘İzmir’i yönetenler bu kente ne verdi?’ diyor. Bir yandan da aradaki zincirleri kıracağız, perdeleri kaldıracağız diyor. Bunlar çok tutarsız açıklamalar. İş dünyasına önem vermesi güzel. İş dünyası gerçekten önemli. Biz bu kadar yatırım yaptık İzmir hala patinaj yapıyor demek gerçekle bağdaşmıyor. Bir takım bunun altını doldurmak isterse dolduramaz. ‘Adnan Menderes Havalimanı’nı biz yaptık’ diyor. Ben duyunca inanamadım. AKP iktidara gelmeden önce yapılan bir yer. Bunlar siyasete bir şey katmıyor. Siyaset sıkışmış durumda. İş dünyasının desteğini almak istemiş olabilir. Bunlar samimi açıklamalar değil. Zaten yakın tarihte bir seçim atlattı. İktidarın nasıl dahil olduğunu tüm kamuoyu gördü. Demokratik bir yarış olmadı. Önceki başkan seçimlere bir gün kala adaylığını geri çekti. Ticaret Odası İzmir için çok önemli. Ekrem Demirtaş ve yönetiminin İzmir’e önemli katkıları vardır. Önemli olan odanın cumhuriyetçi Atatürkçü tavrını sürdürmesidir. Ben Mahmut Özgener ve arkadaşlarının bu doğrultuda olacaklarını diliyorum. İzmir’e yakışan budur” açıklamasında bulundu.

KAYGIMIZ YOK!
İzmir’de önümüzdeki seçimlerde dengelerin ve iktidarın değişeceği yönündeki iddialar karşısında konuşan Yücel, “CHP il başkanı olarak değil, İzmirli bir vatandaş olarak cevap vermek gerekirse hizmet alamama, AKP’nin iktidara geleceği tamamen popülist bir söylem. CHP’li belediyelerin neler yaptığını görüyoruz. Gerek büyükşehir gerek ilçe belediyelerinin kaybı gibi bir kaygımız yok. AKP’nin de İzmir’de yerel iktidarı elde etme hedefi olacaktır. Bu siyasetin temelidir” dedi.

CHP İKTİDAR OLMADAN BİLE DEVRİM NİTELİĞİNDE KAZANIMLARA İMZA ATMIŞTIR
İktidarın seçim vaatleri ve icraatları hakkında açıklama yapan Yücel, “İmar affı meselesi, asgari ücret, emekli ikramiyesi vs bunların hepsi CHP’nin seçim bildirgelerinde olan şeyler. Genel Başkanımız ve CHP belli konularda iktidar olmadan bile devrim niteliğinde kazanımlara imza atmıştır. Sandıklara çok ciddi yansımaları olacağını sanmıyorum. Biz bunları vatandaşa anlatıyoruz. Seçime 2-3 ay kala bunların açıklanması AKP’nin ülkeyi nasıl yönettiğinin göstergesidir. Siz kendi iktidarınız için popülist hamleler yaparsanız halkta karşılığı olmaz” diye konuştu.

HERKESİN SANDIĞA GİTMESİ GEREKİYOR
Yaşanacak sandık mesaisinin önemine vurgu yapan Yücel, “24 Haziran Türkiye’nin fabrika ayalarına geri dönmesi açısından tarihi bir önem sahip olan bir seçim. Herkesin sandığa gitmesi gerekiyor. Bir kişi ya da bir zümrenin menfaatine işleyen yapının durdurulması için herkesin üstüne düşeni yapması gerekiyor” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ ÖRGÜTÜN İÇİNDEN GELEN, PARTİDE EMEĞİ OLANLARIN VEKİL OLMASIDIR
Parti içi mesajlar veren Yücel, “ Önceliğimiz ön seçim olmasıydı. Defaatle dile getirdik. Ama zaman buna el vermiyor. Örgüt de sağduyulu davrandı. İl başkanları toplantısında Kayseri’de genel başkanımız da önseçim istediğini ama yapamadığını söyledi. Aday adayların İzmir’de fazla olacağını ön görüyoruz. Önceliğimiz örgütün içinden gelen, partide emeği olan, parti çalışmalarına katkı koyabilecek vekillerden oluşmasıdır. Gerekli istişarelerde bulunacağız, önerileri sunacağız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın önerisi olabilir mi? Olabilir. Değerlendiririz. Genel başkanlarımız Seyit Torun’la, Bülent Tezcan ve tabi ki genel başkanımızla görüşüp bizi seçime başarıyla taşıyacak milletvekillerini belirleyeceğiz” ifadeleri kullandı.  

GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN CHP’DEN ADAY OLMALARIDIR
CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekilinin durumu özelinde konuşan ve partisine bu noktada gelen eleştirileri cevaplayan Yücel, “Geçmişte AKP’yi en ağır eleştirenlerden biri Numan Kurtulmuş AKP’ye geçti, kritik görevler aldı. Tuğrul Türkeş, Süleyman Soylu geçmişteki söylemlerini biliyoruz, AKP’ye geçti. Bunların ne amaçla yapıldığını tüm kamuoyu gördü. Türk siyasal tarihine bu tip olaylarla yansımış AKP’nin kalkıp da demokrasinin gerçekleşmesi ve İYİ Parti’nin seçime girmesi için 15 vekil gönderen CHP’yi eleştirmeye hakkı yoktur. Bir tanesi İzmir’den olan Tacettin Bayır ki partililiğini konuşmaya, tartışmaya gerek yok. Yıllardır partiye verdiği emek ve her şey ortada. Onların yaptıkları fedakarlığı konuşmaya gerek bile olmadığını düşünüyorum. Güneş Motel Olayı’yla benzetilmesi de doğru değil. Biz demokrasiden bahsediyorsak İYİ Parti’nin de seçime girmesi gerekiyordu. CHP ve 15 vekilimiz çok önemli adım attı ve tarihe isimlerini altın harflerle yazdırdılar. Bizim gönlümüzden geçen tabi CHP listelerinden seçimlere girmeleridir. Ama zamanı geldiğinde gerekli organlar açıklamayı yaparlar. Mevzuat el verdiği takdirde CHP’den aday gösterileceklerini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

İZMİR’DEN 20 VEKİL, YÜZDE 90 OY DA ÇIKARSAK CUMHURBAŞKANI DEĞİŞMEZSE BİR FAYDASI OLMAZ
Seçimler için öngörüde bulunan Yücel, “En azından aynı sayıyı yakalarız diye düşünüyorum. Vekil sayısı arttı. Vekil sayımızı da arttırabiliriz. Önemli olan nokta cumhurbaşkanı seçimidir. Ayrıntılara takılmıyorum. Biz İzmir’den 20 tane de vekil çıkarsak, yüzde 90 oy da alsak cumhurbaşkanı değişmezse Türkiye’ye bir faydası olmuyor. Bu bir vatan meselesi. Söz konusu vatansa biz teferruatlara bakmıyoruz” dedi.

ABDULLAH GÜL OLMAZDI!
Yücel partisinin çıkaracağı cumhurbaşkanı adayı üzerinden ise, “Birçok isim kulislerde geçiyor. 15 vekil olayında genel başkanımız AKP’nin oyununu bozdu. Cumhurbaşkanı adayında da AKP’nin oyunu bozacağız. Daha zamanı gelmeden isim konuşmak doğru değil. PM, genel başkanımıza yetki verdi. TBMM grubu da yetkiyi verdi. Aziz Başkan’ın adı geçti. Onun böyle bir niyeti olmadığını biliyorum. Açıklaması da oldu. Abdullah Gül’ün ismi tartışıldı. Parti içinde tartışılan bir isim değildi. Kamuoyunda tartışıldı. Belki bir yerden önerildi. Olur muydu? Olmazdı. Geçmişte Ekmeleddin İhsanoğlu sonuç vermedi. Dolayısıyla CHP kendi aydını çıkaracak” açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ AKP’YE MUHTAÇ DEĞİL
Yücel, “Türkiye Cumhuriyeti AKP’ye, Tayyip Erdoğan’a mahkum değil. Dünyaya örnek olacak bir liderimiz var. Onun devrimleri var. Mustafa Kemal Atatürk var. Başkanlık sistemi dışında başka sistem olmaz, AKP dışında bu ülkeyi kimse yönetemez deniyor. Bunlar çok boş söylemler” dedi.