GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Ağustos 2017 Salı 11:20

CHP İzmir’den yangın turu: O Vekil’den Terim’li gönderme!

İl Örgütü yüzlerce hektarlık ormanlık alanın kül olduğu Bayındır ve Menderes’e ziyaret gerçekleştirdi. Vekiller hasar tespiti de yaptı. Hükümete gönderme yapan Vekil Bayır ise, “3 buçuk 5 milyon Euro Fatih Terim'e tazminat vereceklerine, yangın söndürme uçağı alınsınlar” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü kentte son dönemlerde ardı arkası kesilmeyen yangınlar için kolları sıvadı.

Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, milletvekilleri Mustafa Balbay, Özcan Purçu, Musa Çam, Ali Yiğit, Tacettin Bayır, Murat Bakan ve İl Başkanı Asuman Ali Güven’in Bayındır ziyareti gerçekleştirdi.

Vekiller Sındır, Balbay, Purçu, Bayır ve Çam sonrasında ise Menderes’e geçti.

İlk durak olarak Bayındır’da Belediye Başkanı Ufuk Sesli’ye geçmiş olsun dileklerini ileten örgüt ayrıca Kaymakamlık binasını ve CHP İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek’i de ziyaret etti.

RAPOR HAZIRLANACAK
Kül olan 500 hektarlık orman alanı, zeytin ve kiraz bahçeleri için konuşan İl Başkanı Güven, “Gerek hükümet yetkilileri gerekse belediyemiz mağdur olan vatandaşlarımıza gerekli desteği vermesi için milletvekillerimiz gerekli hazırlıkları yapıp konuyu hükümet yetkilileri ile görüşmek için bir rapor hazırlayacak. Mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için gerekli girişimlerin yapılmasını sağlayacaklar” açıklamasını yaptı.

İKİNCİ DURAK MENDERES: BAYIR’DAN TERİM’Lİ GÖNDERME!
Daha sonra Menderes’e gelen vekiller İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın konuğu oldu. İlçe yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen vekiller 1 Temmuz günü başlayan, aşırı sıcak ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan ve 800 hektar civarında orman alanını kül eden büyük yangın alanını gezdi. Hasar tespiti yapan vekiller gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.  İzmir Milletvekili Bayır sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Menderes'teyiz. 2 yangında kül olan alan 2000 futbol sahası büyüklüğünde... Türkiye'de ki orman yangınlarının yüzde 99'u insan kaynaklı... Sürekli eleştirdikleri Almanların yerli üretim aracını 5 milyon TL karşılığında Meclis Başkanına alınacaklarına, 3 buçuk 5 milyon Euro Fatih Terim'e tazminat vereceklerine, yangın söndürme uçağı alınsınlar. Ekipman ve gerekli teçhizat daha fazla olsaydı, belki de ciğerlerimiz daha fazla yanmayacaktı” ifadelerini kullandı.