GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Ağustos 2023 Çarşamba 14:27

CHP İzmir’den alternatif tören… Soyer: Bizim için başka vatan yok!

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında alternatif tören düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP=) İzmir İl Başkanlığı’nda birbirinden çarpıcı mesajlar verildi. İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılamak için katılmadığı törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer asla pes etmeyeceklerini belirterek, "Bizim için başka vatan yok" dedi. 

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Partisi İzmir İl Örgütü 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenledi.

Gerçekleştirilen törene İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yokluğunda vekil olarak Münir Sirhan Özen katılırken, ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve çok sayıda partili katıldı.

SOYER: BİZİM LÜGATIMIZDA…
Konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu toprakların bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan 30 Ağustos zafer bayramını sizlerle kutlamanın mutluluğu içindeyim. 30 Ağustos en büyük mirasımızdır. Anadolu'nun kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığı bir gündür. Bir çığlıktır. Aynı zamanda bir başlangıçtır. Yeni bir devletin ve demokrasinin müjdecisidir.  Kurtuluş savaşı şehit ve gazilerin  hangi koşullarda bu mücadeleyi zaferle taçlandırdığını asla unutmamak gerekiyor. Ağır savaş koşulları kadar olmasa da adalete inanarak yaşamanın çok zor olduğu günlerden geçiriyoruz. Bu zor koşullar bizim için engel değil, cesaret kaynağıdır.Geçmişten aldığımız umutla bu hayaletler düzenini yıkıp geçeceğiz. Bizim lügatımızda pes etmek yok. Bizim için başka bir vatan yok. Bizim lügatımız Kuva-i Milliye ruhu ile yazılmıştır. Nesiller değişebilir, isimler değişebilir ancak bu ruh asla değişmez. Bu mücadelenin kilit taşı CHP’dir onu koruma ve Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak için varız. Yılmadan usanmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

AZİM VE KARARLILIĞIN SİMGESİDİR
Çelenk sunma töreni sonrası konuşan İl Başkan Yardımcısı Özen, “30 Ağustos 1922'de, Dumlupınar'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün Başkomutanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz tarihin akışını değiştiren destansı bir zaferdir. Mustafa Kemal Atatürk gibi eşsiz bir lidere ve komutana sahip olmanın, ne büyük bir şans ve onur olduğunu, bugün çok daha iyi anlıyoruz. 30 Ağustos, Türk milletinin birlik beraberliğine kast edenlere o gün verilmiş tokat gibi bir cevap ve tarih boyunca toprağımıza göz dikeceklere ibretlik bir derstir. 30 Ağustos Zaferi, eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusu ile birlikte tüm milletimizin azim ve kararlığının simgesidir. Vatanı ve milleti için canını ortaya koyan bir liderin ve ona inanmış ordusunun yenilemeyeceğinin yakın tarihteki en büyük kanıtıdır. 9 Eylül 1922’ye kadar süren ulusal kurtuluş mücadelemizin sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramımız, Anadolu topraklarının bir parçası olan fedakarlık kültürünün milli ruha dönüşmesidir” ifadelerini kullandı.

ZAFER KAZANANLARIN EMANETİDİR
Sözlerine devam eden Özen, “Mustafa Kemal için 30 Ağustos, askeri bir zafer olmanın da ötesinde, 'kayıtsız şartsız milletin olacak egemenliğe' aralanan tarihi bir dönüm noktasıdır. Yokluklar, ihanetler, saltanat ve saray sevdalılarının engellemelerine rağmen, vatanına, milletine, bayrağına ve bağımsızlığına helal getirmemek için,  o günün imkansızlıkları içinde pes etmeyerek destansı bir zafer kazananların emanetidir. Bu emanete sahip çıkacak olan bizlerin, yılma, vazgeçme, yelkenleri suya düşürme lüksümüz olamaz. Bu vatanı; cumhuriyetle hesaplaşma, milli bayramları unutturma, doğmalar ve liyakatsiz kadrolarla yönetmeye çalışanlara bırakamayız. 100. yaşını kutlamaya hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 30 Ağustos ruhuyla, adalet, liyakat ve hakça paylaşımın hakim kılındığı bir ülke için mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu vatanı kurtaran, al yıldızlı bayrağı yere düşürmeyen, cumhuriyeti kuran Ata’mıza ve tüm şehitlere borcumuzu ödemek için, gericiliğe, yandaşlığa, adaletsizliğe, saray özentileri ve hainlere geçit vermeyeceğiz. Bu büyük zaferin 101. Yılında Atamızın huzurunda olmanın gururuyla, tüm İzmirlilerin ve halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi özlem, minnet ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.