GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Eylül 2016 Cuma 15:54

CHP İzmir'den 3'ü bir arada kutlama!

CHP, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun ve parti kuruluşunun yıl dönümü sebebiyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. İzmir Sanat'ta gerçekleşen yıldönümü ve bayramlaşma töreninde 'CHP pastası' da kesildi.

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Örgütü kentin kurtuluşunun 94'üncü yıl dönümünde Büyükşehir Belediyesi'nin sabah saatlerinde yaptığı program sonrasında alternatif bir kutlama daha gerçekleştirdi. 

Örgüt aynı zamanda partinin kuruluşunun 93'üncü yıl dönümü sebebiyle de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakırken İl Başkanı Asuman Ali Güven ve tüm örgüt tam kadro alandaydı. 

Örgüt çelenk töreninin ardından daha sonra önceden duyurulan program dahilinde Kültürpark'a geçerek İzmir Sanat'ta kuruluş yıl dönümü kutlamasını ve bayramlaşmayı bir arada gerçekleştirdi. 

Kültürpark İzmir Sanat’ta düzenlenen kutlamada, CHP’nin altı okunu belirleyen ilkelerin yazılı olduğu pasta kesildi.

Programa, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eski bakan ve İzmir il eski başkanı Alev Coşkun, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Pasta kesiminin ardında CHP Sergisi gezildi. Sergi sonrasında salondakilere CHP’nin tarihini anlatan kısa film izletildi.

İKİ BAYRAMI KUTLUYORUZ, EN MUTLU GÜNÜMÜZ
Kısa film gösteriminin ardından konuşan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Bugün bizim en mutlu günümüz. Bugün iki bayramı birlikte kutluyoruz. 9 Eylül, sadece bir kentin emperyalist işgalden kurtuluşu değil aynı zamanda bir ülkenin müdafa ruhuyla yazdığı destanın adıdır. 9 Eylül 1923’te partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bu bilinçle Türkiye’nin öncü gücü, çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı CHP’yi kurdu. Ne mutlu bizlere ki böylesine onurlu bir geçmişe ve tarihe sahibiz. Bundan aldığımız güçle geleceğe bakıyoruz. CHP güçlü tarihsel köklerinin kendisine verdiği özgüvenle, emin adımlarla 93'üncü yılda büyük hedefe doğru ilerliyor. Türkiye’yi yeniden aydınlık günlere çıkarmak için bugün her CHP’liye çok önemli görevler düşüyor. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte birlik ve beraberlik içinde Atatürk’ün bize emanetini layık olduğu yere taşıyacağız” dedi.

CEKETİMİN DÜĞMELERİNİ İLİKLEDİM
Güven’in ardından kürsüye çıkan eski bakan ve İzmir il başkanı Alev Coşkun da, Güven’in etkinliğe daveti karşısında çok heyecanlandığını belirterek, “Telefon geldiğinde kalbim hızla attı. ‘İl başkanını bağlıyoruz’ dediklerinde ceketimin düğmelerini iliklediğimi hissettim. İşte CHP budur. Tabana işlemiştir. Çok kere konuşma yaptım ama şuan huzurunuzda konuşurken ayaklarım titriyor” diye konuştu.