GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ocak 2017 Çarşamba 12:37

CHP İzmir’de yoğun Şubat mesaisi: Tek gündem referandum

İl Örgütü, anayasa değişikliği teklifi için ‘hayır’ kampanyasının startını verirken, ilerleyen günlerde toplantılar yapmaya hazırlanıyor. Ayrıca ara verilen Kardeş İlçe Programı’nın da örgüte ek güç kazandırması amacıyla yeniden başlayacağı belirtildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen anayasa değişiklik teklifinin, yeterli çoğunluk sağlanarak kabul edilmesinin ardından referandum yolu açılırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nün, Şubat ayı için yoğun bir program hazırladığı öğrenildi.

Sürecin başından itibaren teklife karşı duruş gösteren CHP İl Örgütü, ‘hayır’ propagandasını en sert şekilde yürütmeyi hedefliyor.

Milletvekilleri, il yöneticileri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleriyle birlikte kentin hem metropolünde, hem de kırsalında her kesimden vatandaşa değişikliği anlatacak olan örgüt önümüzdeki günlerde toplantılar yapmaya hazırlanıyor.

30 Ocak Pazartesi Günü saat 13:30 ‘da, milletvekilleri, PM ve YDK üyelerinin katılacağı toplantının ardından, stratejinin netleşeceği ikinci bir zirve daha gerçekleşeceği öğrenildi.

KARDEŞ İLÇEYLE REFERANDUM BİRLİKTE YÜRÜYECEK!
Kardeş ilçe programına referandum sürecinden dolayı il yöneticileri, önümüzdeki günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılımıyla ‘hayır’ kampanyasını detaylandıracak.

Kardeş ilçe programına verilen aranın da iptal edildiği, aksine bu programın referandum süreciyle birlikte yürütüleceği ve uygulamanın örgüte ek güç sağlayacağı vurgulandı.

İL DANIŞMA KURULUNUN TARİHİ YARIN BELLİ OLACAK!
Ayrıca ilçe danışma kurullarının ardından gerçekleşmesi planlanan ve yer bulunamamasından dolayı iki kez iptal edilen il danışma kurulu toplantısının da Şubat ayı içinde yapılacağı belirtildi.

Örgütün, yoğun katılımla gerçekleştirmeyi planladığı il danışma kurulunun yerine çok önem verdiği öğrenildi.  Salon sıkıntısının baş gösterdiği toplantının yer, tarih ve saatinin yarın (26 Ocak) belli olacağı ifade edildi.